2013. szeptember 18., szerda

Verseny helyett motoros nap Balassagyarmaton



A balassagyarmati városrekonstrukciós munkálatok miatt idén elmarad a hagyományos, nagy tömegeket megmozgató motorverseny a belvárosban. Helyette egy motoros napot szervez a helyi Titan Angels Egyesület.
 Miután megkezdődtek a felújítási munkálatok, a versenyt szervező fővárosi MAMI iskola képviselői, valamint a gyarmati „kollégák” bejárást végeztek a városban, hogy az eredeti útvonal – Bajcsy út–Civitas Fortissima tér–Rákóczi út–Kóvári út-Hétvezér utca-Ady út – kiesését követően, hol lehetne esetleg mégis lebonyolítani a viadalt. Az egyetlen számba jöhető megoldás a Hunyadi-Baltik-Thököly-Rákóczi utak által határolt „négyszög” lehetett volna, de mivel a Hunyadi úti kereszteződésben a körforgalom kiépítése egy talajvíz-probléma miatt heteket csúszott, így itt sem rendezhetik meg a futamokat.
A Titan Angels Motorsport és Szabadidős Szervező Egyesület tagsága ekkor gondolt arra, hogy a verseny helyett egy szakmai napot tartanak, sok-sok programmal. Szeptember 21-én, szombaton tíz órától várják az érdeklődőket az egykori határátkelőhely szomszédságában található kamionparkolóban. Lesz többek között főtengely-dobó verseny, különböző ügyességi feladatok, „nagymotoros” oktatás, motoros-játékok, és egy kétkerekű Trabanton is utazhatnak az érdeklődők, illetve egy BMW-driftelés is vonzó mulatság lehet. A leglátványosabb rész délután 13 óra 20 perckor kezdődik, ekkor indul a motoros felvonulás, amely érinti Balassagyarmat fontosabb pontjait, és a résztvevők a Régimalom utca-Kóvári út torkolatánál felállított emlék-kopjafát is megkoszorúzzák. Ezek után tovább folytatódnak az események a kamionparkolóban, többek között közlekedés-biztonsági vetélkedőkkel, egészen este hét óráig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése