2013. szeptember 27., péntek

Keleti kézis végeken – A harmadik forduló elé



Érdekes párosítások vannak a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjának harmadik fordulójában. A papírformát tekintve senki sem mehet igazán biztosra, ám néhány összecsapás végkifejlete igencsak megjósolható.

Pick Szeged II. – Hajdúnánás

A szegedieket láttam – jó sok balassagyarmati szurkolóval együtt – az elmúlt hét végén, és a tapasztalatok alapján egyértelműnek tűnik a hazaiak sikere. Gyors, lendületes kézilabdát játszanak, kiváló kapussal a háló előtt, tehát jogosan bizakodhatnak. Ahogy pedig ünnepelték az Ipoly-parti pontszerzést, előrevetíti, kifejezetten jó hangulatban kézilabdázhatnak szombaton. A nánásiak viszont roppant módon keserűek, hiszen a PLER legénysége valósággal átgázolt rajtuk. Ott biztosan akad mit helyrerakni a fejekben, de nem most indulnak meg felfelé a hajdúságiak.

Törökszentmiklós – Gödöllő

Hasonló a helyzet itt is. Lélekemelő sikert arattak a „törökök” Nyíregyházán, tehát aligha kétséges, folytatni akarják – és nem csupán akarják majd – a lendületet. Kis Gergely társasága egyre jobban kezd összerázódni. A vendégek legutóbb Lajosmizsén a végjátékra készültek el teljesen az erejükkel, pedig 20-20-nál még partiban voltak. Érzésem szerint ezúttal nem nehezítik meg ennyire a szentmiklósiak dolgát.

Békés – Balmazújváros

A Békés alapos zakóba szaladt bele Egerben, ezt a „gikszert” igyekeznek majd hazai környezetben kijavítani, ám éppen a mezőny „legkristályosabb” csapata látogat hozzájuk. Mégis, valahogy meglepetést szimatolok. Az első két forduló eredményei alapján sok gólos találkozó várható, lehet, a hazaiak most begyűjtik a két pontot.

Mizse KC – Balassagyarmat

Kedves László, a gyarmatiak mestere a beharangozójában háromesélyesnek látja a mérkőzést, és ez valóban így is van. A lajosmizseiek felálltak a szegedi kiütés után a padlóról, igaz, roppant nehezen a Gödöllővel szemben, míg a Kábel SE rendkívüli izgalmak közepette veszített egy pontot – mivel ugye Savón kihagyta az időn túli büntetőt. Minden bizonnyal végig kiélezett lesz a csata, amiben benne van mindkét fél győzelmének lehetősége is, ugyanakkor a döntetlen sem elképzelhetetlen.

PLER II. – FTC

Tavaly még egy tányérból ettek, ma riválisok. A fővárosi rangadó komoly kézilabda csemegét ígér vasárnap délután négytől az ínyenceknek, mindenképpen ez a legérdekesebb meccs a párosításokból. A PLER remekül, két nyertes összecsapással rajtolt, míg a Fradi a múlt héten 45 gólt termelt a Kecskemét hálójába. Itt is bőven zörögnek majd a hálók, de szerintem a hazaiak kapujába hull majd többet a játékszer.

Kecskemét – Eger

Az egriek biztos nem játszanak még egyszer olyan „nyögvenyelősen” idegenben, mint tették azt Ózdon, ráadásul remekül hathat a lelkekre a Békés kiütése. A Kecskemét ezzel szemben még csak ízlelgeti a másodosztály légkörét, a lelkes fiatalok megszorongatják majd a hevesi gárdát, de csak rövid ideig.

Ózd – Nyíregyháza

Ózdon – mint mutatták azt az egriek – rendkívül nehéz „kisajtolni” a győzelmet, ez nem mindenkinek sikerülhet, mint ahogy, érzésem szerint pórul járnak itt a nyíregyháziak. Szakál mester, a hazai tréner sokat panaszkodott múlt héten az átlövők teljesítménye, biztos sokat gyakorolt is velük, és Barta Dánielék nyernek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése