2013. szeptember 12., csütörtök

Középmezőnyben maradna a Kábel SE




Hat hét kemény felkészülés után bizakodva várja a vasárnapi bajnoki rajtot a Balassagyarmati Kábel SE férfi kézilabda csapata. Kedves László vezetőedző tanítványai a hét végi fellépésre egy csütörtöki,csömöri Magyar Kupa mérkőzéssel „melegítenek”. A szakvezetővel a tétmeccsek előtt beszélgettünk a kilátásokról.

*Hogyan sikerült a felkészülés?
*A tervezett munkát elvégeztük, bár most kissé másképp álltunk a „dolgokhoz”. Mivel a nyáron a legtöbb csapattag számára kimaradt a strandkézilabda szezon, így igen eltérő fizikai állapotban tértek vissza, ehhez kellett igazítani a programot, de úgy érzem, mostanra már sikerült a megfelelő formába hozni őket.
*Sok edzőmeccset is játszottak.
*Ez is tervezett folyamat volt, bár az eredményesség tekintetében nem minden a szájam íze szerint alakult. Elsőként a svájci Solothurn gárdáját fogadtuk, és bár vereséget szenvedtünk, ez az összecsapás sok tekintetben kijelölte a követendő utat. Utána legyőztük az Ózdot és a Szentendrét, utóbbival jó lett volna egy visszavágó, sajnos ez meghiúsult. Törökszentmiklóson pedig egy tornán vettünk részt, itt már taktikailag mutattak olyat a fiúk a pályán, ami kifejezetten tetszett nekem.
*A játékosállományban komoly változások történtek.
*Három meghatározó emberünk távozott, Horváth Szilárd, Szabó Tamás és Kovács Gábor, illetve Kertész Gábor befejezte a pályafutását. A helyükre érkezők közül José Savónt nagy hittel fogadták a társak, „Rodney” régi ismerősünk, és reméljük, hasonló teljesítményt nyújt majd ebben a szezonban is, mint legutóbb, mikor nálunk játszott. Kottán Dániel átlövőként és irányítóként is bevethető, csakúgy, mint a Vácról kettős játékengedéllyel a Kábelben szereplő Székely Kristóf, míg a gyöngyösi Pintér Zoltán a jobb szélen bevethető. El kell ismernem, minőségi tekintetben nem lett a mostani társaság jobb a tavalyinál, de a lelkesedésre, az odaadásra ezúttal sem lehet panaszuk a szurkolóinknak.
*Mire számít a bajnokságban?
*Nagyon megerősödött a csoportunk, miképpen megerősödtek az ellenfelek is, elég, ha az aranyérmes álmokat dédelgető Balmazújvárosra vagy az Egerre gondolok. De említhetném a Békést, a Törökszentmiklóst, illetve az újoncként ide került Ferencvárost is, a PLER Budapest és a Pick Szeged tartalékcsapatáról már nem is beszélve. Borzasztóan nehéz feladat lesz tartani a tavalyi célkitűzést, azaz a középmezőnyben való szereplést, de úgy gondolom, a hatodik-nyolcadik hely valamelyike elérhető. Egy biztos: senki sem úgy fog érkezni a balassagyarmati sportcsarnokba, hogy itt mindenképpen begyűjti a két pontot, itt valamennyi riválist alaposan megizzasztjuk, ezt a játékosok nevében is ígérhetem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése