2013. szeptember 23., hétfő

Meccsképek egy junior diadalról



Lombos István, alias „Öcsi bácsi”, a Balassagyarmati Kábel SE fiú junior kézilabda csapatának edzője, egy múlt heti találkozásunk alkalmával igencsak elégedetten szólt tanítványai szezonbeli első bajnoki meccsén nyújtott teljesítményét méltatva. Sőt, még a jegyzőkönyvet büszkén mutatva ecsetelte, milyen sokáig „partiban” tudtak lenni az ország egyik legjobb utánpótlás-nevelő központjának tartott PLER-Budapest fiataljaival.
Nos, akkor határoztam el, megtekintem a juniorok következő fellépését a Pick Szeged II. ellen. Leérkezve a balassagyarmati sportcsarnokba, gyorsan el is döntöttem, egyfajta statisztikát is készítek menet közben – hiszen hozzászoktam ahhoz, hogy minden egyes megtekintett kézilabda meccsen az elmúlt években végig dolgoztam, vagy a lelátón sajtósként, vagy a kispadon edzőként.
Jól is indult a meccs a srácoknak. Az ellenfél csak 3-2-ig vezetett, ettől kezdve gyökeresen feljavult a védekezés. Főként a két salgótarjáni nevelés, a Tihaméri-testvérek jeleskedtek ebben, de Varga Erik kapusban is akadt egy-két élményszámba menő védése. Elöl pedig sorban hulltak a hazai gólok. Lehoczki Laci a szélen kapott hajszálpontos labdát Juhász Bencétől, majd Varga Erik indította ugyanőt „kézből-kézbe”, és máris Kábel-vezetés villant az eredményjelzőn. Sőt, Tihaméri Balázs remek bejátszásával a beállós Puruczki Gábor  növelte az előnyt, amit nem sokkal később egy átemelő cseles betörés után Danisovszki Erik „emelt” háromra, Végül az 5-0-s sorozatot Tihaméri Balázs fejezte be egy átlövéssel. Menet közben pedig szinte „repkedtek” a kiállítások, a két pásztói játékvezető szigorúan küldte ki a szabálytalankodó ifjakat, ráadásul egy véleményes „kakaskodást” követően Danisovszkinak a piros lapot is felmutatták, így idejekorán mehetett az öltözőbe – a kizárt srác családjának mellettem ülő hölgytagjai pedig dühösen verték a palánkot.
Egyik legjobb játékosuk elvesztése kissé meg is zavarta a gyarmatiakat, mert robogni kezdett a Szeged, labdát szereztek, indítottak, az ügyes átlövőjük felugrott és pontosan célzott – fordítottak is sebesen, 8-10-re. Szünetig megőrizték az előnyüket.
Nem tudom, mint mondhatott a fiúknak az eligazítás alatt Lombos mester, mi történt azon a közel tíz perces öltözőbeli kupaktanácson, de a második félidőre nem csupán egy új felállású, hanem merőben más, koncentráltabb szellemiségű társaság jött ki a pályára. Pintér Máté lett az irányító, Petrovszki István a jobb szélről átlövő posztra került, Lehoczkit pedig balról jobbra irányította át edzője. A Tihaméri „brothers-ből” pedig csak a fiatalabbik, Zalán maradt támadásban, Balázsra komoly védőmunka jutott. Nos, ez az új szerkezetű legénység tizenöt perc alatt csupán két gólt kapott, ellenben nyolcat lőtt. Petrovszki szinte megtáltosodott, remek átlövései mind-mind utat találtak a szegedi kapuba, a túloldalon hasonlóképpen Tihaméri Zalán jeleskedett, míg Pintér Máté kiválóan szervezte a játékot. A védekezésben pedig Tihaméri Balázs nyújtott elsőrangút, jó ütemű sáncolásaival, tökéletes helyezkedéseivel. Varga Erik szintén bemutatott néhány bravúrt, cseréje, Tucsek Balázs meg hétméterest fogott – kipattanóval együtt. A hajrára nem is lett kérdés, ki nyeri ezt a mérkőzést, sőt még látványos gólokra is futotta a balassagyarmati fiatalok erejéből. Az a tény, hogy húsz lőtt gól alatt „tartották” a Pick-utánpótlást, mindennél többet mond a győzelem értékéről.

Balassagyarmati Kábel SE – Pick Szeged II. 25-19 (10-11)
Balassagyarmat, 100 néző, v.: Alapi A., Kovács T.
Kábel SE: VARGA E. – PETROVSZKI 8,TIHAMÉRI Z. 6, Puruczki 1, Danisovszki 2, TIHAMÉRI B. 1, Lehoczki 2. Cs.: TUCSEK (kapus), Juhász 1/1, PINTÉR M. 4, Tamás, Gál.
Hétméteresek: 4/1. Kiállítások: 18 perc (+1 kizárás: Danisovszki).
Az eredmény alakulása: 5.p.: 2-3, 16.p.: 7-3, 27.p.: 8-10, 35.p.: 14-12, 44.p.: 18-13, 55.p.: 23-18.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése