2013. szeptember 16., hétfő

Savón 15 gólja is kevés volt


PLER Budapest II. – Balassagyarmati Kábel SE 29-27 (16-10)
Pestszentlőrinc, 100 néző, v.: Hargitai I., Markó.
PLER II.: VÁCZI – TÓTH Á. 5/1, Leimeter, Nagy B. 3, SCHEURING 9/5, Bohács 2, Varga L. 1. Cs.: Kránitz (kapus), Tóth P., Uzonyi 1, Rédai, Kaló 1, BUJDOS 3, Koncz 1, Szakács, Zsiga 3. Vezetőedző: Hutvágner István.
Kábel SE: Varga Á. – Bécsi 1, SAVÓN 15/5, Székely 3, Széles 2, Varga J. 2, Szabó. Cs.: Síró (kapus), Kottán 3, Kajdy, Bán 1, Piroska, Pintér, Tihanyi. Vezetőedző: Kedves László.
Hétméteresek: 7/6, ill. 6/5. Kiállítások: 14, ill. 12 perc.

A bajnoki rajtra a PLER Budapest NB I-es keretéből több fiatal játékost is a tartalékok közé rendelt a hazaiak mestere, így a szezon nyitányán egy igen erős alakulat fogadta a balassagyarmatiakat.
Az első gólt Savón szerezte, amire Scheuring büntetőből válaszolt. Innentől kezdve a kubai légiós szinte egymaga fejezte be a gyarmati támadásokat, és sokáig fej-fej melletti küzdelem zajlott a pályán. A félidő közepén azonban a PLER nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, és egy 5-0-s „rohammal” biztosabb előnyt kovácsolt magának. Ebben az időszakban szinte semmi sem sikerült a nógrádiaknak, elsősorban a szélsők hibáztak, míg Váczi kapus is remekül teljesített a házigazdák hálója előtt. Kedves László egy időkéréssel igyekezett felrázni tanítványait, de ez csak percekre sikerült: Savón valamennyi góljára feleltek a fővárosiak, így a szünetre már hatgólos előnyt szereztek.
A második játékrész elején jóval összeszedettebben kézilabdáztak a vendégek, felzárkóztak, de Bujdos két indításból szerzett találatával megint nagyobb lett a különbség. Ennek ellenére újra esély kínálkozott, mert Savón vezérletével három gólra felzárkóztak. Sőt, még közelebb kerülhettek volna az Ipoly-partiak, de a karibi klasszis fontos pillanatban büntetőt hibázott, és a társaknak sem sikerült a helyzetek kihasználása. A végén a pestszentlőrinci fiatalok már tartották az eredményt, míg a Kábelnek nem maradt ereje egy újabb lendületre.
Összességében a meccs első szakaszában „bealudt”, és védekezésben, illetve támadásban sokat hibázó Kábel SE hiába próbált a hajrában nagyobb szívvel küzdeni, nem sikerült még egy pontot sem szereznie.
Hutvágner István: Jól kezdtünk, és az első félidő végére megnyugtató előnyt sikerült kialakítanunk. A második játékrészben sokáig megmaradt ez a különbség, de a végére felzárkózott az ellenfél, leginkább a mi hibáinkból. Örülök a győzelemnek, mert a jó kezdés megadhatja a lökést a sikeres folytatáshoz.
Kedves László: Az a csapat nyert, amelyik többször volt eredményes indításokból. A jövőben szélsőinknek nagyon fel kell javulniuk, és akkor eredményesebbek lehetünk.
Junior: 37-26.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése