2013. szeptember 24., kedd

Tömegverekedés a balassagyarmati bulin



Igencsak zsúfolt programok vártak a „köznépre” múlt szombaton. A sport szerelmesei választhattak egy városi felvonulással fűszerezett motoros nap és egy kézilabda meccsdélután között, míg a Városi Sportcsarnokkal szemközt egy civil szervezet rendezett valami bulit.
Nos, itt történt a címben említett eset. Jómagam a nap folyamán többször jártam erre. Először kora délután, mikor még alig lézengett erre valaki, a színpad is csendes volt. Később, úgy négy-öt óra felé már egyre többen bandukoltak az Ipolypart utcában a kijelölt „célállomás” irányába, amikor pedig benn, a csarnokban javában zajlott a Kábel-Szeged „derbi”, folyamatos, tompa basszus-bummolások jelezték, egyre inkább magas fokra hág a hangulat. Este nyolc felé, mikor a rangadó után távoztam a helyszínről, már jó sokan álldogáltak a színpad körül, de meglehetős nyugalom volt a környéken.
Másnap, egy kiskocsmában sört hörpölgetve hallottam arról, mi történt az előző éjjel. Az ismerős elmondása szerint úgy fél egy-egy óra tájban jó páran keményen civakodni kezdtek, majd jöttek a ruha-húzogatások, az ökölcsapások, a hajtépés. Valóságos tömegverekedés tört ki, márpedig ha már csak öten-hatan egy bizonyos területen belül „bunyózni” kezdenek, az már jogi értelemben tömegverekedésnek minősül – márpedig a hallomások szerint ennél a számnál többen estek egymásnak.
Jöttek is a rendőrök, „vinnyogó” szirénával – hat autó robogott a helyszínre rendet teremteni. A hírek szerint viszonylag hamar helyreállt a nyugalom, de ahogy mondják, az éppen színpadon a publikumot szórakoztató művészek is abbahagyták a zenélést, annyira elförmedtek a látványtól. Más forrásból arról is értesültem, hogy egy-két embert az eset után kórházba, de legalább is orvosi vizsgálatra kellett szállítani.
Egy blognak nem feladata, hogy pontosan, tökéletesen és villámgyorsan utána járjon a történteknek. Feltehetően itt magas falakba is ütköznék, mint a múltban jó párszor. A rendőrségtől aligha kapnék más információt, mint hogy „folyamatban van a nyomozás, a körülmények teljes feltárása”, és a kórház sem nyilatkozna érdemben (a zsaruk részéről amúgy is hozzászoktam már az utóbbi években, hogy azonnal sosem nyilatkoznak minden részletre kiterjedően, és ha később igen, akkor is meglehetősen szűkszavú a közlés). Maradjunk annyiban, az eset 99 százalék, hogy megtörtént, mert ha több forrásból hasonló tartalmú információ-anyag érkezik a firkászhoz, akkor bizonyosan „nem zörög a haraszt”. Szóval: tömegverekedés volt Balassagyarmaton, de hogy ennek ki milyen jelentőséget tulajdonít, meghagyom saját véleménynek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése