2013. szeptember 21., szombat

Idegborzoló Ipoly-parti izgalmak


Balassagyarmati Kábel SE – Pick Szeged II. 27-27 (11-12)
Balassagyarmat, v.: Dohány, Nagy II. L.
Kábel SE: VARGA Á. – Pintér 3, Savón 4/2, Kajdy, SZÉLES, VARGA J. 10, Szabó A. 3. Cs.: Síró (kapus), KOTTÁN 5, Piroska 1, Székely 1, TIHANYI, Bécsi. Vezetőedző: Kedves László.
Pick Szeged II.: TÓTH M. – GIDAI 8/4, Fekete 3, Molnár 2, HEGEDŰS 4, CZINA 7, Velky P. Cs.: Sztojanov, TÓTH B. 3, Szabó B. Vezetőedző: Velky Mihály.
Hétméteresek: 5/2, ill. 4/4. Kiállítások: 10 perc, ill. 16 perc (+2 kizárás: dr. Czina, az ellenfél kezdődobásakor elkövetett szabálytalanságért, és Velky P., utolsó percben elkövetett súlyos szabálytalanságért).
Az eredmény alakulása: 9. perc: 5-1, 14. perc: 6-5, 19. perc: 10-7, 35. perc: 15-13, 44. perc: 16-19, 50. perc: 20-21, 58. perc: 26-25.

A junior csapat remek győzelmét követően komoly tömeg kíváncsiskodott a gyarmatiak hazai bemutatkozásán, és természetesen nem maradhatott el a nézőtérről a két „nagydobos” sem.
Kajdy labdaszerzéséből Savón indulásból elért góljával kezdődött a találkozó – kevesen gondolták volna, hogy hosszú ideig ez lesz a kubai klasszis egyetlen maradandó mozzanata. Erre gyorsan válaszoltak a szegediek egy kiváltképp tetszetős találattal – jobb szélről belőtt passz után a beállós Hegedűs egyenlített. Gyors kézilabdát játszott mindkét társaság, ebből eleinte a hazaiak „jöttek ki” jobban. Varga János három remek átlövésére, és Szabó András szerencsés próbálkozására – Tóth kapus lábai között „surrant” a hálóba a játékszer – nem érkezett felelet a túloldalon, amiről tehetett a kiváló formában védő Varga Ádám is. Nem csoda, ha Velky mester már a nyolcadik percben kikérte első „idejét”.
A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, miközben hol az egyik, hol a másik együttes játszott létszámfölényben, de például Széles kiállítása alatt Szabó és Varga hátrányból talált be, mi több az újonc Pintér Zoltán is megszerezte első Ipoly-parti gólját. A Pick tartalékgárdája viszont közben éledezni kezdett, a jobbszélső Gidai révén 8-7-re felzárkóztak, ekkor Kedves László döntött úgy, ideje egy perc erejéig tanácsokat adni a fiúknak. A pihenő azonban csak ideig-óráig hozott lendületet, mert a hajrá a „délvidékieké” lett: miközben a kábelesek számos ziccert elpuskáztak, Gidai és Hegedűs vezérletével pontosan céloztak a vendégek, így a szünetre fordítottak.
A második játékrész elején újra a gyarmatiaknak „állt a zászló” – igaz, bő négy percig folyamatosan emberelőnyben támadhattak. A szintén friss igazolás Kottán betörésből és indítás után volt eredményes, Pintér pedig szépen fejezett be egy akciót a szélen, illetve egy újabb Kottán-mozdulattal már 15-13-at mutatott az eredményjelző – Varga Ádám is őrizte magabiztos „tartását” a háló előtt.
Ám újabb fordulat következett. A szegediek legrutinosabb játékosa, dr. Czina kezdte termelni a gólokat a vendégek részéről, és mivel a védők késve léptek ki, különösebb akadály nélkül lőhette át a falat. Persze ehhez az is kellett, hogy a nógrádi legénység a másik oldalon hibák garmadáját kövesse el: Székely óriási helyzetben mellé „trafált”, majd Pintér ziccerét fogta Tóth, illetve Szélest és Piroskát is megbabonázta a magasra nőtt „cerberus”. A Pick Szeged II. ekkor már háromgólos előnyhöz jutott (16-19).
Kedves László megint egy időkéréssel igyekezett felrázni a fiait, ami aztán fokozatosan sikerült is. A bő negyedórán keresztül „téli álmot” alvó Varga János újra lendületbe jött, majd Piroska beállósból szerzett góljával 23-23-nál ismét utolérte ellenfelét a Kábel.
A hajrá rendkívül izgalmasan alakult. Varga felugrott, „kicsipkézte” a felső sarkot, de dr. Czina erre pillanatokon belül felelt – ő az alsó sarkot választotta. Megint Varga próbálkozott pontosan, de megint jött egy dr. Czina-féle átlövés. Az utolsó percbe érve 27-26-ra vezettek a gyarmatiak, és már-már kezükben érezték a mérkőzést. Ekkor, tizennégy másodperccel a lefújás után egy vendég-szabaddobásnál Kajdy nem ment időben hátra három méterre, ezért kiállították a játékvezetők – dr. Czina pedig nem hibázott. Gyors középkezdést végeztek volna a házigazdák, de Bécsit a kezdőkörben az iménti gólszerző taktikusan fellökte – azonnal piros lapot mutattak fel neki a bírók. Kedves mester időt kért – hat másodperc volt hátra – elterveztek egy villám-támadást. Így is lett: Varga János átadásából Székely került helyzetbe, Velky Péter jött, és valósággal letarolta. Újabb piros lap, Dohány sporttárs a büntetővonalra mutatott, és ebben a pillanatban megszólalt a duda.
Az időn túli hétmétereshez Savón állt oda – és fölé bombázott. Ezzel maradt a döntetlen.
Összességében egy idegborzoló, és vérnyomás-emelő összecsapáson két, sokat hibázó, és remek kapusteljesítményeket felmutató csapat találkozóján néhány megingás miatt a Kábel SE nem tudta megszerezni első szezonbeli győzelmét.
Kedves László: Mindent összevetve igazságos a döntetlen, bármelyik csapat nyerhetett volna a végjátékban.
Velky Mihály: Fiatalok a játékosaink, jót tett nekik ez a magas hőfokú mérkőzés Szereztünk egy fontos pontot, úgy érzem, sok csapat fog még Balassagyarmaton elvérezni.
Junior: 25-19.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése