2013. szeptember 29., vasárnap

Megint elszalasztotta az esélyt a Kábel



Primavera Mizse KC – Balassagyarmati Kábel SE 22-22 (11-12)
Lajosmizse, 100 néző, v.: Nagy, Túróczi.
Mizse KC: Lengyel – BAK 3, Veszelszki, Kupcsik, BUJDOSÓ 3, PAZ 8, TAKÁCS 6/4. Cs.: FARKAS (kapus), Drabant 2, Sándor, Bán A., Vujasin, Varga. Edző: Tóth Edmond.
Kábel SE: SÍRÓ – Bécsi, Savón 5/2, Kottán, Piroska 1, Varga J. 4,  Bán D. 2. Cs.: VARGA Á. (kapus), Kajdy, SZÉLES 1, SZÉKELY 7/3, Szabó 1, Pintér, Tihanyi 1. Edző: Kedves László.
Hétméteresek: 6/4, ill. 7/5. Kiállítások: 14, ill. 12 perc.
Az eredmény alakulása: 8. perc: 2-4, 18. perc: 5-9, 24. perc: 9-9, 37. perc: 15-16, 45. perc: 19-16, 53. perc: 20-21.

Némi furcsaság, hogy két kimaradt büntetővel indult a találkozó, előbb Savón, majd Takács hibázott a hétméteres vonalról. Aztán egyre inkább magára talált a Kábel. Ügyesen szőtték a támadásokat és előnyhöz is jutottak, Bán Dávid egymás után kétszer talált be, majd Székely értékesített két hetest, sőt, a Vácról érkezett irányító újabb sikeres próbálkozásával már négy volt a különbség a vendégek javára. Ám ahelyett, hogy folytatódott volna a lendületes csapatjáték, sorozatos egyéni bakikból felzárkózott, majd a házigazdák kubai légiósa Paz, illetve Takács révén ki is egyenlített a Mizse KC. A félidő slusszpoénját azonban Székely adta meg, ezzel minimális vendég-vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.
A második játékrész elején Varga János keze villant „duplán”, egy Savón-büntetővel pedig 16-15-re még a Kábel birtokolta az előnyt. Nem sokáig, mert egy újabb balassagyarmati hullámvölgy következett. Paz háromszor felugrott, lőtt és betalált, az alföldi alakulat pedig 19-16-ra fordított. De még innen is talpra állt a nógrádi együttes – Szabó, Tihanyi és Széles góljaival ismét „egalizálták” az eredményt, sőt 20-21-nél ismét esély támadt a győzelemre. De ezzel nem éltek a gyarmatiak. Jött Bujdosó, majd Bak pontos befejezése és megint fordult a kocka. Ezt Varga János egyenlítette. Sőt, egy kivédekezett akció után az utolsó támadás joga – mint egy héttel korábban a Szegeddel szemben – a Kábelt illette. Négy másodperccel a lefújás előtt Piroska tört be a falba, ugyan „bepasszírozta” a labdát a hálóba, de belül-védekezés miatt büntetőt ítéltek a játékvezetők. Időn túlit. Akárcsak a múlt héten, most is a legrutinosabb ember, a karibi klasszis vállalta el a sorsdöntő lövést. És hasonlóképpen elhibázta – ezúttal a kapusba lőtte -, mint a Szeged ellen.
Összességében addig, amíg csapatként teljesítettek a gyarmatiak, komoly reményük volt az idegenbeli győzelem kivívására, ám amint az egyénieskedő, öncélú játék felülkerekedett, máris következtek a hibák, ami végül csak egyetlen pont megszerzését eredményezték.
Tóth Edmond: Hullámzó volt a meccs, a hajrában nekünk állt a zászló, de végül az egy pontnak is örülnünk kellett.
Kedves László: Ismételte magát a történelem. Néhány játékosnak komolyan el kell gondolkodni, hogyan tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése