2013. szeptember 14., szombat

Kofavizit helyett kakivizit




Volt valami többnapos hepaj a múlt hét végén, Balassagyarmaton. Mivel ugye a főtér alaposan feltúrva, ott most a munkások az urak, így hát nincs alkalmasabb helyszín a színpad felállítására, mint a Kiss Árpád Általános Iskola Bajcsy úti udvara. Ugye, innen szép kilátás nyílik a ligetre, a letört kerítés terebélyes résén át bárki, bármikor betévedhet abból az irányból is, nosza rajta, a szervezők ide telepítették a programokat.
A szombati napon elég nagy ricsaj volt itt este. A mulatós zene hazai nagyágyúi szórakoztatták a „plebs” széles tömegeit, jöttek is az emberek tömött sorokban, teljesen megtelt az udvar és környéke. Aztán szépen, ahogy az Ipoly folyik lentebb csendesen a medrében, el is ült a „nagy szenzáció”, hétfőre csendes lett a környék.
Meg szagos. Az iskola pedagógusai közül többen megdöbbentek a csodálkozástól, szinte leesett az álluk a látványtól. A kerítésen túl, és mellett, illetve a kavicságyban egymást érték a fekáliák. Nem ám állati ürülék, emberi volt az bizony. De nem is elvétve, hanem tucatjával bűzölögtek. Az hogy a helyszínre telepítettek több „toi-toi budit”, a derék „plebs” eme kulturálatlan, higiéniát még hírből sem ismerő tagjait egyáltalán nem zavarta, mint a vásárból anno hazafelé tartó falusi kofa az út szélén, letolták a gatyát, vagy „mittudoménmit”, és alapos módon odapiszkítottak. De kérem szépen: ez nem az út menti árok volt, vagy a cserje alja, ez Balassagyarmat kellős közepe, legzöldebb területe, a mi drága-büszke Palóc ligetünk. Szégyelljék magukat e polgártársnak sem mondható férfiak és nők.
Az már csak hab a tortán, hogy állítólag az iskola gondnoka szedte össze a fekáliákat. Nem tudom kik voltak a szervezők, és hogy szóltak-e egyáltalán nekik, de az ő kötelességük lett volna a bűzhalmok eltávolítása! Azt pedig már én harsogom hozzá: a mélyen tisztelt szervező urak pedig ezután ne azt lessék, milyen szépen telik a zsebük az effajta rendezvények által, hanem azt nézzék: mennyit romlik Balassagyarmat nívója, a Palóc Főváros megítélése szerte az országban, ha effajta (kényszerű) írásoknak kell születniük, holmi közterületen hagyott emberi ürülék kapcsán. A tömegigény kielégítése nem minden!
Mert biz’ ez nem kofavizit volt Balassagyarmaton, hanem szagos kakivizit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése