2013. szeptember 20., péntek

Keleti kézis végeken – A 2. forduló elé


Gondolom már az érintettek alaposan kiünnepelték magukat, avagy megemésztették az első fordulóban elszenvedett vereségeket. Itt a nyakunkon a következő forduló, nézzük a párosítást és az esélyeket.

Balassagyarmati Kábel SE – Pick-Szeged II.

A házigazda gyarmatiak nem túl szerencsésen nyitottak, még egy korai kupabúcsú miatt is bosszankodhatnak. Azt azonban mindenki tudja Keleten, hogy az egyik leglelkesebb közönség épp az Ipoly-parti sportcsarnokban buzdítja a kedvenceket, egyfajta nyolcadik ember a publikum. Az is kérdéses továbbá, mennyire marad „mumus” a hazaiaknak Tóth Mihály, aki alaposan kifogott rajtuk áprilisban a Magyar Kupa elődöntőjében. Izgalmas csatára van kilátás, és ha Savón mellé eredményességben felnőnek a társak, mindenfajta gyorsaság, NB I-es képzettség ellenére a Kábel SE otthon tarthatja a két pontot.

Balmazújváros – Ózd

Erre mondják: országos egyes. Feltehetően így is lesz. A balmaziakat ugyan megszorongatta a Törökszentmiklós, ám a végére teljesen felőrölték a vendéglátókat. Az ózdiak nagy harcra késztették az Egert, most is így lesz, de csak úgy harminc-harmincöt percig, aztán ellépnek szépen a hajdúságiak és magabiztosan nyernek.

Mizse KC – Gödöllő

Mindkét csapat számára rosszul indult a bajnokság, de a lajosmizseiek nagyobb pofonba szaladtak bele. A Gödöllő a papíron nála jobb Nyíregyháza ellen sokáig tartotta a frontot, ez a szívósság akár a mizsei sportcsarnokban is meghozhatja a gyümölcsét.

FTC – Kecskemét

Nagy csata várható mindenképp, a mérleg nyelve csak parányit billen a hazaiak javára. A Kecskemét számára felettébb bosszantó lehet, hogy nagy előnyből kaptak ki egy találattal a Hajdúnánástól, biztosan fogadkoznak is a javításra, ám aligha a Népligetben szerzik meg első pontjaikat az NB I/B-ben.

Hajdúnánás – PLER Budapest II.

Meglepetést szimatolok. Azaz a fiatal, lendületes fővárosiak a hosszú utazás után győztesen hagyják el a pályát a keleti végeken. A balassagyarmatiakkal szemben oroszlánkörmöket mutogattak, és valószínűleg megint több játékost kér el az NB I-es keretből Hutvágner mester. A hazaiak váratlan, idegenbeli diadallal kezdtek, de az az érzésem, megszakad most a menetelésük.

Nyíregyháza – Törökszentmiklós

Rangadó rangadó hátán éri most a „törököket”. Kis Gergely büszke volt tanítványaira, mert komoly ütközetre késztették a Balmazújvárost, ez a harcosság sokat érhet a Nyírségben is. A vendéglátók Gödöllőn rengeteg ziccert elpuskáztak, ha pontosabbak lesznek, biztosan nyernek.

Eger – Békés

Számomra ez a meccs a forduló rangadója. Saját bevallásuk szerint az egriek önmagukhoz képest csalódást keltő teljesítményt nyújtottak Ózdon, és Csík Jánost ismerve egy tekintélyes fejmosást követően most nagyobb koncentrációra ösztökéli tanítványait. A Békés sem játszott jól, ennek ellenére nyert a Fradi ellen. A hős városban hős összecsapás várható, és hazai sikert sejtek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése