2011. április 21., csütörtök

Gyarmati álhírvariációk (1.)


Meg nem erősített információk szerint a Balassagyarmati Kábel SE férfi kézilabda csapata előrehaladott tárgyalásokat folytat Iker Romeróval, az FC Barcelona és a spanyol válogatott kiválóságával. Az ibériai sztár az elképzelések szerint már a 2012/13-as bajnoki idénytől az Ipoly-partiakat erősítheti.

***

A Diákjuniális szervező-bizottsága úgy döntött, hogy igazi kuriózumokkal színesíti idén a balassagyarmati tanévzáró fesztivált. A művelődési központ udvarán felépítendő nagyszínpadon élő koncertet ad majd Madonna és Sting, illetve életében először magyar nótákat énekel a fiatalságnak az argentin futballsztár, Diego Maradona.

***

A balassagyarmati és a szlovákgyarmati önkormányzat május 1-én több közös projekt megvalósításáról köt megállapodást. Ezek között szerepel az Ipoly folyó felduzzasztása, és két település közötti területen abádszalóki minta alapján alakítanak ki idegenforgalmi céllal üdülőközpontot. A téli időszakra is készülve pedig sífelvonó kötélpálya épül októbertől a Springa domb és a szlovákgyarmati hegy között, mivel a szlovák oldalon síparadicsom létesül.

***
A Vöröskereszt Területi Szervezete ajándékkal kedveskedik a balassagyarmati lakosoknak és a település vendégeinek. A város több forgalmas csomópontján, így a Civitas Fortissima téren, a buszpályaudvaron, illetve az Ipoly Áruház előtt a nyári hónapokban, júniusban, júliusban és augusztusban, minden pénteken, szombaton és vasárnap hajléktalanok adnak térzene-szolgáltatást. A hangszerek beszerzésében a Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskola már felajánlotta segítségét.

***

Május 31-én a Városi Strandfürdő nagymedencéjében bemutató edzést tart a magyar vízilabda válogatott. Kemény Dénes szövetségi kapitány határozott elképzelése ugyanis, hogy mindazon városokban, ahol nem honos a vízilabda sportág, road show rendezvényeket tartanak. Fábri Sándor, a Sportlétesítmények vezetője kifejezetten örül a kezdeményezésnek, s ezzel párhuzamosan beadta pályázatát a 2014. évi strandkézilabda világbajnokság balassagyarmati megrendezésére is.

***

A Nemzetközi Motorsport Szövetség április 20-i határozata értelmében a 2013. évi gyorsasági motoros világbajnokság versenynaptárába bekerül a Balassagyarmat Grand Prix versenye. Az időpont egyeztetése érdekében Medvácz Lajos még május hónapban Bahreinbe utazik, hogy ott tárgyaljon a nemzetközi szövetség illetékeseivel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése