2011. július 29., péntek

Magasabbra léptek teremben a Strandépítők

A Heves megyei bajnokságban harmadik helyen végzett a magunk mögött hagyott szezonban a Salgótarjáni Strandépítők férfi kézilabda csapata. Azonban így is egy osztállyal feljebb léphettek, és szeptembertől már NB II-es mérkőzéseken szoríthatnak a kedvenceknek a társaság szurkolói. Szabó Attila edzővel értékeltük az előző idényt, és az elkövetkező feladatokra is rátekintettünk.

*Mennyire elégedett a bajnokságban megszerzett harmadik hellyel, mennyiben tükrözi ez a tényleges erőviszonyokat?
- Az elért helyezésünk, úgy gondolom, reális. Egy javarészt tapasztalatlan, rutintalan fiatal csapattal vágtunk neki a bajnokságnak, amely fokozatosan csiszolódott össze és a bajnokság végére már volt „fazonja” a játékunknak. Mindenki tudta mi a feladata, mit várunk el tőle. Az előttünk végzett két együttes, a Heves és a Hatvan mind rutinban mind fizikai erőben előttünk járt, de a sorozat végére ez úgy érzem, kiegyenlítődött.
*Szakmai téren miben lépett előre a csapat, és miben kell még kisebb-nagyobb mértékben, avagy jelentősen javulnia?
- Mint már említettem, a bajnokság végére már látszott, hogy mit akarunk játszani. Megtaláltuk, és javarészt sikeresen alkalmaztuk azt a stílust, amit a játékosállomány képességeiből, tudásából adódott. Sokat fejlődött a támadójátékunk, különösen rendezetlen védelem ellen voltunk eredményesek. Több védekezési variációt is alkalmaztunk, vegyes sikerrel. Fejlődnünk a játék minden elemében kell, hiszen magasabb osztályban még erősebb ellenfelekkel kell megküzdenünk. Elsősorban a védekezésünket kell acélosabbá tenni, mert sok kapott gólnál még többet kell elérni a siker érdekében.
*Melyek azok a mérkőzések, amelyeket feltétlenül kiemelne – pozitív, avagy negatív értelemben - az elmúlt szezon küzdelmeiből?
- Igazán negatív élményem csak egy volt, ez az őszi szezon záró fordulójában a Hatvan elleni meccs, ahol úgy kaptunk ki, hogy „megadtuk magunkat”. Fájó még az utolsó mérkőzésünkön, a Verpelét elleni vereség is, itt azonban nagyon tartalékosan álltunk ki, de ha a ziccereink felét kihasználjuk, akkor győztesen térünk haza. Nagyon elégedett voltam viszont a két, Hevessel szembeni találkozón nyújtott játékunkkal, annak ellenére, hogy csak egy pontot szereztünk. Ezeken a mérkőzéseken már nem csak harcos, de szellemes, jó játékkal rukkoltunk elő. És ugyanez vonatkozik a hatvani győzelmünkre is, ahol sikerült átlépni saját árnyékunkat, elhittük, hogy képesek vagyunk nyerni.
*Most már bizonyos, az NB II. Közép csoportjába sorolták be a Strandépítőket. Hogyan állnak a célok megvalósítása útján, illetve milyen változások lesznek a játékoskeretben?
- Kiharcoltuk az NB II-es indulás jogát, és élünk is a lehetőséggel. Csoportunk igen nehéz, de nem kell annyit utazni, mint a Keletiben, ami pénzügyi szempontból nagyon fontos. A játékoskeret nem változik lényegesen, bár a meglévő állományt szeretnénk megerősíteni. Ami biztos eddig: Lőrik Tamás érkezik hozzánk Hatvanból. A felkészülést augusztus elején kezdjük, tervek szerint heti 3-4 foglalkozással, a strandon és teremben egyaránt dolgozunk, majd, mivel ebben a hónapban tart még a strandkézilabda szezon, ahol szintén nagy feladatok várnak még a csapatra. Szeptemberben, a bajnoki rajtig a felkészülést néhány tesztmérkőzéssel egészítjük ki.
Hegedűs Henrik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése