2011. július 2., szombat

Jegyzetek egy ifjúsági Eb-ről 6. – Fiúk pokolban és mennyben

Tegnap este ott hagytam abba, hogy a fiúkról majd később. Nos, a negyeddöntőben egy papírforma vereség jött, az oroszok ellen, bár az eredményt nézve a második szett ritka szoros volt. Így aztán folytatás ma az 5-8. helyért.
Az első helyosztón a törökök következnek. Az első játékrész maga a rémálom. Talán egyedül csak Szőllősi Ádám dicsérhető, a balkezes szélső, de ő is csak a biztos helyzeteket értékesíti, ha közel jön a védő, bizony már nem az igazi. A „nyúl”, Varga Sanyi próbálkozik alsó átlövéssel, felső átlövéssel, de Hakan – ez a keresztneve - a török cerberus mindent fog. Hamar el is húznak Isztambul legényei, utolérni őket képtelenség: 24-14 oda az első felvonás.
Javítani kell!! És így is lesz. Megint Szőllősi a mi zászlóvivőnk, szórja a balkezeseket, biztosan vezetünk is, azt a vége újra horror. Jön egy labda a bal oldalra, Varga Sanyi, aki már nem nyúl, bedobja az egypontost, 15-14 ezzel. Még egy kapura ívelés a másik oldalról, de feltámadt a társaság.
Jöhet a szétlövés! Az ukrán játékvezető hölgyek némi cigánykerekes (!) produkcióval színesítik az összképet – ilyet még nem láttam, de szó mi szó, ötöst érne a tesi érettségin -, aztán előbb egy török fiú ejti ki a labdát, nemsokára pedig a biztos kezűnek hitt Szőllősi találja el Hakant. De Ignácz Gyuri is legény a talpán, most ő következik, véd, bravúr a javából. Az utolsó pár előtt elég egy egypontos is a sikerhez. Salgótarján büszkesége, Dénes Máté az utolsó magyar lövő. Felugrik, nem pörög, mondom, elég már az egyes is, és magabiztos! Megvan, az ötödik helyért vívhatnak a fiúk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése