2011. július 13., szerda

Hol indul a BSE?

Lassan eltelik már a labdarúgó uborkaszezon java része, mi több, ugye a nemzetközi kupákban bőven rúgják a labdát és a hét végén a magyar első osztályú pontvadászat küzdelmei is beindulnak, de még mindig nem tudni, hogy Balassagyarmat büszkeségei, a BSE focistái melyik bajnokságban vesznek majd részt.
Hogyan is lehet mindez? Ugye az közismert tény, hogy a város futballistái az NB III. Mátra csoportjában az utolsó előtti helyen végeztek, azaz papíron kiestek a harmadosztályból. Ilyenkor az a kézenfekvő lépés – és a jogilag megengedett -, hogy a következő idényre, azaz a 2011/12-es bajnokságra a Nógrád megyei I. osztályra adják be nevezésüket. Ez meg is történt.
Csakhogy idő közben a Magyar Labdarúgó Szövetség amatőr bajnokságokért felelős vezetői szépen összedugták a fejüket, és arra jöttek rá, bizony a korábbi esztendőkhöz képest jóval kevesebb klub tudja vállalni az NB III-as feltételeket, mind a szakmai oldalt, mind a pénzügyi lehetőségeit – bár ez utóbbit markánsabban – tekintve. Így hát felkérték a balassagyarmatiakat, ugyan már, készítsenek egy szándéknyilatkozatot, azaz mutassanak elszántságot annak irányában, hogy maradnának a harmadosztályban, aztán majd ők, ott fenn, a budapesti tárgyalásokon eldöntik, kiket tartanak alkalmasnak az NB III-as szereplésre.
Már maga az a tény, hogy az MLSZ-ből indítványozták a BSE szándéknyilatkozatának megfogalmazását, arra enged következtetni, hogy országos szinten is úgy találják ildomosnak, ha az Ipoly-parti labdarúgók az NB III-ban mérettetik meg magukat. Igaz, a döntést nagyban befolyásolhatja az a körülmény is, hogy a korábban tervbe vett, de csak 2012 nyarától megvalósítandó „létszámszűkítést”, azaz az eddigi hat harmadosztályú csoport megléte helyett csak öt működtetését lehet, hogy egy évvel előbbre hozzák, vagyis már most bevezetik. Akkor viszont nagy valószínűséggel a BSE kiesik a „pikszisből”, tehát nem kerül az NB III-as meghívandó csapatok közé.
Szóval a kérdés még korántsem dőlt el, és ha maga a gyarmatiak ügyvezetője, Gaál Dénes is a „fogalmam sincs” választ adja arra a kérdésre, hogy „hol indul a BSE”, egyre inkább mutatja, nagy még a bizonytalanság. A határozatokat azonban egyhamar meg kell hozni, igaz az eredetileg kitűzött határidőig, július 15-ig ez már nem történik meg, de a jövő héten legkésőbb állást kell foglalni, hiszen a bajnokságok augusztusban mindenképpen beindulnak, és nem mindegy, hogy a szakvezetők melyik osztályra is készítik fel tanítványaikat.
A BSE mindenesetre hétfőn megkezdi az alapozást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése