2011. július 1., péntek

Jegyzetek egy ifjúsági Eb-ről 4. - Fordított előjelek

Jééé! Gyorsabb az eredményközlés! Derék horvát kollégák most már jóval frissebbek, mint tegnap, teszteljék is bőszen az információ-áramlást, elvégre jövő héten a felnőttek tornája jön, ami ugye még több embert érdekel szerte a kontinensen.
Ami a mieinket illeti, ma a középdöntők és a negyeddöntők napja van, de persze a kedvenceket megint alig láthatjuk, hála délnyugati szomszédaink közismert nacionalizmusának - ám mi sem tennénk másként, természetesen az internetes közvetítést biztosító pályára tennénk a házigazdák meccseit.
Délután kettőkör, mivel épp arra visz utam, beugrom Döméhez, alias Demus Danihoz a Hummel boltba - nemde ingyen reklám, barátom! Szóval ott nézzük az épp esedékes horvát-török női meccset, miközben legszívesebben a szomszédos, 3-as pályával lennénk „másodperces” állandó kapcsolatban, ahol minden bizonnyal az őrületbe kergetik a norvégokat szép honleányaink. Bár nyernek a félholdas zászlós nemzet képviselői, s ők a legnagyobb vetélytársai a csoportban a mieinknek, azért olyan meggyőző formát nem árulnak el.
Aliig ér véget ez a meccs, Döme máris tárcsázza a magyar válogatott technikai vezetőjének, Havassy Kálmánnak a számát, akit tegnap ugyan nem lehetett elérni, de most néhány búgás után már visszahallózik az éterben. „Nyertek a lányok simán” - közli egy rövid tőmondatban a norvégok elleni eredményt, hangja több mint biztató - így gondoljuk mi is, egyre közelebb a medál, annak is fényesebb fajtája.
Danival még megvitatjuk a fiúk esélyeit is, amikor Fenyőházi-Nagy Andrea toppan be a boltba, azaz "Nacsi", de nem szolgálunk neki ujdonsággal a csajok újabb sikeréről. Hiszen őt azonnal értesítik minden mérkőzés után esemesen. Hja, aki családtag...
Nemsokára csörög Döme mobilja, Kálmán hívja Umagból, mondván a fiúk elvéreztek a svájciakkal szemben, ezzel még nehezebbé tették maguknaka folytatást. Délután ötkor ugyanis igencsak össze kell szedniük magukat - immár általunk is élvezhető internetes közvetítésben - a norvégok ellen, ha jobb pozícióban szeretnének ellenfelet kapni az esti nyegyeddöntőben.
Tehát a kora délutáni mérleg felemás, fordított előjelekkel végződtek a csaták. Dömével még arról beszélünk, milyen jó lenne, ha holnap a lányok döntőjét esetleg egy baráti társaságban, kivetítőn, tévén, együtt néznénk jópáran, néhány üveg vagy doboz jéghideg sör társaságában, de hát ebből aligha lesz gyakorlati megvalósítás. Igaz, csupán szervezés kérdése.
Szóval előre, a lányoknak egyelőre áll a zászló, és sokáig lobogjon csak szépen az adriai szélben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése