2011. június 30., csütörtök

Jegyzetek egy ifjúsági Eb-ről 3. – Esélylatolgató egy nap után



Most már tisztábban látok. Legalábbis egycsapásra megelevenedett a szervezői honlap, azaz lehet, hogy a horvátok, mint tipikus délvidéki nép, az est leszálltával élnek igazán aktív életet.
Tény és való, hogy okosabbak lettünk, lány fronton főként. Mármint, ha lehet hinni – és miért ne lehetne – azoknak az információknak, amelyek az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) portáljáról áramoltak irányunkba. Tudniillik, a nagy esélyes, és a magyarok fő vetélytársának tekintett norvég válogatott kétszer is elvérzett a csoportselejtezők során – a szerbek és az oroszok ellen -, s a törökök ellen bizony, ha úgy tetszik, az életükért játszottak este – bár nem tudom az eredményt még most, feltehetőleg az északiak összekapták magukat.
Mint ahogy – bár az internet nem adta a meccset – a magyar lányok is simán megverték Ukrajnát az esti összecsapáson, amit azért is prognosztizáltam előre oly lelkesen, mert hát valamicskét értek ehhez a sportághoz és a horvátok ellen nem nyújtottak annyira maradandót e szovjet utódállam sportolói.
Ami viszont inkább öröm, hogy Garamvölgyi Eszter immár nem csupán a védekezésben mutatta meg tehetségét e kontinensviadalon, hanem a góllövésben is kivette a részét, mert mint ahogy a nemrég kapott „esemes” szerint a svájciak ellen immár támadásban is szerepet szánt neki – naná (!) – Gróz Janó, ahol aztán két góllal segítette csapatát a fölényes győzelemhez.
Hogyan eztán tovább? Kár tovább kerülgetni a kását: ez a társaság igenis aranyesélyes. Az elődöntőbe kerülés holnap nem hiszem, hogy gondot jelenthet majd, de maximálisan koncentrálni kell, s hozni azt a formát, amit mi a saját szemünkkel is megtapasztalhattunk: Szebellédy Fanny rutinos kapusmunkáját, a remek védekezést, Tóth Emese és Gróz Kitti kiváló együttműködését, és persze a mi szeretett Esztricsénk elsőrangú játékát.
Csak így tovább lányok!
A fiúknak bizony nehezebb dolguk lesz. Bár még játszanak este az ukránokkal, ha nyernek másodikak, és a másik csoportból harmadik helyezettet kaphatnak, ami nem lészen könnyű mulatság. Perszer így is négybe kerülhetnek – remélhetőleg ez meg is lesz – de onnan óriási formajavulás kell az éremhez.
Holnap tehát folytatás: örömteli lesz, az biztos!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése