2011. július 2., szombat

Jegyzetek egy ifjúsági Eb-ről 7. – Indulás az aranyért

De nincs pihenés, máris jönnek a lányok. A tét a döntőbe jutás, a biztos éremszerzés. Az ellenfél az a Horvátország, amelyet a csoportmccsek során egyszer már magabiztosan felülmúltak a mieink. De ez egy egészen más meccs, a házigazdák tegnap este feltámadtak az ukránok ellen, és biztos, hogy a szlovén játékvezetőknél azért a hazai oldal felé billen majd a pálya – vajon a tenger, vagy a város irányába (?) -, ez várható.
A labdáért Eszter ugrik, és el is hozza. Ez az! Aztán Fekete Bozsána megszerzi az első gólt. 4-4-ig fej-fej melletti a harc. De csak addig. Mert jönnek a szellemes, látványos, jól begyakorolt magyar akciók. Többnyire középre kivitelezve. Gróz Kitti villan kétszer, aztán Esztricse is két ügyes védekező momentummal véteti észre magát, egy blokk, egy belemenés-kiharcolás. Hja, milyen jó, ha ilyen tevékeny segítsége van Szebellédy Fannynak! Sőt, 10-8 után ismét kiadva a jelszó, s rögvest 15-8 áll már a táblán. Gróz, Fekete, Gróz, a papa biccent a pálya széléről, Kretz Fruzsi meg felteszi az i-re a pontot az első szett végén: 19-12 ide!
Második játszma. Érdekes, a horvátok tegnap is ekkor játszottak jobban, el is húznak 4-0-ra, de hát ez a rivális most a magyar válogatott, nem az ukrán, minden kétséget kizáróan tudásban a kontinens legjobbja, így hát pünkösdi királyság csak a házigazdák vezetése. Jön Fruzsi, Bozsána és Kitti, máris 6-4 ide. Azért tartják a frontot a „kroátok”, lelkesen űzik az ipart, de megint csak rövid ideig. Utoljára akkor egyenlítenek 8-8-ra, amikor éppen Esztricse kiállítása miatt – eh, kérem szépen egy alsó átlövésbe beletette a lábát, ugye szigorú szlovén sporttársak – emberhátrányban vagyunk. Egy perc múlva már 13-8 ide, innen sima az út, Kretz Fruzsi 15-10-nél már egy egypontossal is megelégszik. Aztán elég egy kába oldalpillantás, és lemaradok Eszter piros lapjáról. Ő kap piros lapot, aki a teremben sohasem élt át hasonlót, még kétpercei is csak hébe-hóba voltak? Ejnye-bejnye szlovén urak…
A végén Janó mester még időt kér – már miért ne, lehet, hogy ez a kabalája -, Tóth Emese és Gróz Kitti összesúgnak, a vége egy gyönyörű akció, kínai figurás megoldással a’la Kitti. 18-12 a második szett, ez is biztosan behúzva!
Este döntő! A sorokat épp most írogató firkász-edzőnek pedig már van egy Európa-bajnoki érmes tanítványa. Ugye a legfényesebb lesz az a medál, Eszter!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése