2013. október 6., vasárnap

Súlyos döntéseket hozott a BSE?!



„Súlyos döntéseket kell meghoznunk a jövőben!” Mohácsi László már múlt szombaton megmondta a „frankót”. A BSE vezetőedzője a lefújás után gondolkodott vagy negyed órát, de nem kertelt, kinyilatkozta az igazságot. Elkeseredett volt, bosszús, nem palástolta csalódottságát. Hiszen tanítványai, a balassagyarmati labdarúgók egyáltalán nem azt mutatták a pályán, amit ő elvárt volna. Sok-sok kimaradt helyzet, remegő lábú csatárok, tétovaság az ellenfél tizenhatosán belül. Az eredmény: a Rimóc egy szerencsés góllal kiegyenlített, és elrabolt két pontot a Nagyligetből.
„Súlyos döntéseket kell meghoznunk a jövőben!” Egész héten azon gondolkodtam, vajon mifajta súlyos döntések születnek majd, ha hazatérnek a vezetők – mert például az elnök, Gaál Dénes sem látta ezt a kétségkívül nem igazán meggyőző teljesítményt -, netán játékos(ok) fejébe kerül majd mindez? Vagy új módszereket vezetnek be az edzéseken, és egy kényszermunka-táborra emlékeztet a jövőben a tréningek hangulata? Hiszen a BSE egyértelműen a bajnoki cím megszerzését tűzte ki a megyei első osztályban, most pedig, hét forduló után már kilenc (!) pontot vesztett a maximumhoz képest, és jelenleg legfeljebb a dobogó alsó fokához lehet komoly reményeket fűzni. Noha megerősödött a játékoskeret, egykori NB I-es futballistákat igazoltak, rajtuk kívül a védelembe, a középpályás-alakzatba és a csatársorba is érkezett erősítés, egyszóval minden feltétel adott volt a jó szerepléshez. Mégis…
Aztán hét közben, pletykaszinten lehetett hallani egyet, s mást a városban. Piaci „kofacsevegésekből” származó információk szerint „szétzavarták a társaságot” – bizony ám, így, effajta szóösszetételben mondta nekem a „hírnök” -, ezek szerint nem maradt üres frázis Mohácsi László említett mondata?
Magamban azon morfondíroztam, nem zavarom a témával kapcsolatos kérdéseimmel a BSE elöljáróit, megvárom a hét végét. Nagybátonyba utazik a legénység, és az összeállítás hamar felkerül az internetre, azaz abból sok minden kiderülhet – vagy legalább is erősödhetnek a sejtések. Nos, a balassagyarmati focisták 2-0-ra nyertek idegenben, és az alábbi csapat szerepelt: Földi – Benécs (Mezei), Smiknya, Gaál, Földvári – Balga (Chikán), Kálmán – Fábri, Nagy G., Szilágyi – Oláh. Ha hozzáteszem, hogy a beküldött két cserejátékoson kívül a kispadra nevezve csak a kapus Szathmári, valamint az edző Mohácsi László szerepelt, aligha jelenthet újdonságot bárki számára, hogy milyen ismert személyek hiányoznak. Nagy Károly, az ügyes támadó ugye sérült, neki pihennie kell, de Balaskó Iván, illetve Wukovics László neve nincs a jegyzőkönyvben.
Vajon valóban nem zörög a haraszt? Egy biztos: holnap megkeresem Gaál Dénest, és akkor remélhetőleg e témában is tiszta víz kerül a pohárba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése