2013. október 13., vasárnap

Kilátástalan támadójáték



Balassagyarmati Kábel SE – FTC-Bástyamillenium 24-29 (12-14)
Balassagyarmat, 200 néző, v.: Murvai-Buzogány, Szilvási.
Kábel SE: Varga Á. – BÉCSI 4, Savón 3, Kottán, Piroska 3/1, Varga J. 5, Szabó A. 2. Cs.: SÍRÓ (kapus), Kajdy, Széles 3/2, Székely, Bán 3, Tihanyi, Pintér 1. Edző: Kedves László.
FTC: TUBA KOVÁCS – Deli 1, Gyurcsovics 3, POZSGAI 7, SZILÁGYI 5/1, MÁRKUS 8/2, Iváncsik 1. Cs.: Molnár (kapus), Szabó D. 1, SZOVSZKI 3, Takó, Kónya, Békefi. Edző: Adorján Gábor.
Hétméteresek: 7/3, ill. 3/3. Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 0-1, 14. perc: 5-5, 19. perc: 9-9, 28. perc: 10-14, 39. perc: 14-20, 46. perc: 17-25, 50. perc: 20-28.

A junior csapat szép győzelmét követően a felnőtt meccs előtt a pályafutását befejező Kertész Gábort köszöntötték a Kábel SE vezetői, illetve a játékostársak.
A találkozó első góljára egészen a hatodik percig kellett várni, noha számos alkalom kínálkozott a hazaiak előtt, de például Székely büntetőt is hibázott, míg a többiek próbálkozásait Tuba Kovács kapus hárította. Egy ideig ezután fej-fej melletti küzdelemben „őrlődtek” a csapatok, a nagy tempóban sok hiba is csúszott a játékba. A gyarmatiaknál Szabó András a szélen egymás után kétszer talált be, majd Savón fejezett be látványos légpasszot követően egy akciót, míg a másik oldalon a veterán Szilágyi lőtt át pontosan. Kedves László első „idejét” akkor kérte ki, mikor 6-5-re átvette a vezetést az FTC, de ez a megbeszélés eleinte nem használt, mert a fővárosiak két góllal elhúztak. Elég volt azonban egy zúgó vendég-kapufa, majd abból egy kontra-indítás, és Bán Dávid 9-9-re kiegyenlített.
Aligha gondolta volna bárki is a kispadon, vagy szemközt a nézőtéren, hogy ezután már csak fut az eredmény után az Ipoly-parti legénység. Miközben a zöld-fehérek hálóőre szinte lehúzta a „rolót”, Márkus zavartalanul bombázhatott Síró kapujába, és pillanatok alatt már négy gól volt a különbség. Szünetig aztán előbb Székely átadásából Pintér, kisvártatva Kottán passzából Széles „szűkített” a hátrányon.
Fordulás után egyáltalán nem változott a házigazdák számára kedvezően a játék képe. Ellenkezőleg: most a másik FTC-kiválóság, Pozsgai kapta el a „fonalat”, messziről, tizenegy-tizenkét méterről is bátran vállalkozott – pontosan. Sőt, a még csupán tizenkilenc éves Szovszki emberhátrányból kétszer is betalált, ezzel már hatra nőtt az előny. A Kábel SE képtelennek tűnt kilábalni a hullámvölgyből, ahányszor felcsillant némiképp a felzárkózás esélye, annyiszor oszlatta szét a Fradi ezeket a vágyakat. A nógrádi legénységből egyedül a jobbszélső Bécsi tudott többször is túljárni Tuba Kovács eszén, míg Savón teljesen beleszürkült a mezőnybe – igaz, rá nagyon figyeltek Adorján Gábor tanítványai.
Amikor 25-17-nél először vezetett nyolc találattal az FTC, felrémlett a nagyon csúnya vég képe. Ez aztán nem következett be, köszönhetően egyrészt azért, mert a vendégek mestere a még fiatalabb cserejátékosokat is bevetette a hajrában, másrészt a kábelesek is szívósan szerették volna „kozmetikázni” a kudarcot. Bánról rendre elfeledkezett a védője, így a balszélső két alkalommal szépen fejezte be az akciót, harmadszorra azonban ő is rontott, míg Széles büntetőt hibázott. Az utolsó két percben minden-mindegy alapon egész pályás letámadásra váltottak Kedves László „fiai”, de nem sikerült labdaszerzésekkel tovább csökkenteni a különbséget, ráadásul Piroska sem tudta értékesíteni a kiharcolt hétméterest.
Összességében a kilátástalan támadójátékot mutató balassagyarmatiakból ezen a napon nagyon hiányzott egy igazi vezéregyéniség, aki a mély gödörből kirángathatta volna a társakat. A múltban nagyon sokszor példás csapategységet felmutató Ipoly-partiak ezúttal szétszórt alakulat benyomását keltették, így pedig nem lehet sikert aratni.
Kedves László: Ahhoz, hogy ilyen mérkőzéseket megnyerhessünk a jövőben, nagyon nagy átalakuláson kell átesnie a csapatunknak. Teljesen megérdemelt az FTC győzelme.
Adorján Gábor: Nagyobb küzdelemre számítottam. Most összejött az, ami az elmúlt mérkőzéseken hiányzott: a remek védekezés. Tuba Kovács pedig mestermunkát végzett a kapuban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése