2013. október 11., péntek

Keleti kézis végeken – Az ötödik forduló elé



Múlt héten több végeredmény megtippelésében alaposan melléfogtam. Most viszont remélem, jobban bejönnek az előzetes számításaim: ha minden igaz, szombaton és vasárnap több vendégcsapat örülhet majd, mint hazai.

Pick Szeged II. – Eger

Szombaton délután kettőkor lesz Szegeden meccs, azaz elég korán kell kelniük az egrieknek. Ez, és a hosszú utazás azonban aligha rémisztheti meg Padláékat. A forduló rangadóján sok múlik majd újra Tóth Mihály formájától, illetve attól, hogy a hevesi kulcsjátékosok milyen eredményességgel játszanak. Csík mester mérgelődött azért, mert múlt héten idejekorán kiengedtek, ezúttal biztos nem lesz alkalmuk a „lazulásra”. Tipp: 2 (26-31).

Békés – Gödöllő

A házigazdák legutóbb a nyitófordulóban örülhettek győzelemnek. Most valami az súgja, megint fognak. Gávai Ferenc eleget bosszankodott az elmúlt hetekben, ráadásul a nyíregyházi „harakiri” meccs is megtépázta a viharsarki lelkeket. A Gödöllőben a fiatalok lassan érnek, és most sem az ő gyümölcseiktől dagad majd az asztal. Tipp: 1 (33-24).

Ózd – Törökszentmiklós

Minden a törökszentmiklósi védekezés hatékonyságán múlik ezen az összecsapáson. Az Ózd veszélyes ellenfél hazai környezetben, bármire képesek lehetnek, ám ha Losoncék hátsó alakzata most is óraműszerűen működik, a vendégek megszerezhetik a két pontot. Megérzésem szerint nem lesz gólgazdag a küzdelem. Tipp: 2 (21-23).

Balassagyarmat – FTC

Két csapat, amely eddig főként keserű pirulákat nyelt az eddigi fordulókban. A vendég fővárosiak rengeteg gólt szereztek, ugyanakkor nagyon sokat is kaptak, ami azért kritika a védekezésükre. A balassagyarmatiak szeretnének kilábalni a gödörből, de ahhoz, hogy kikecmeregjenek onnan, több meghatározó játékosnak kell remek formába lendülnie. Tipp: 1 (34-29).

Mizse KC – Hajdúnánás

Szoros csata várható. A lajosmizseiek otthonukban jóval markánsabbak, kérdés azonban, miként élték meg a törökszentmiklósi szégyent, hogy összesen csak tizenhárom gólig jutottak. Biztosra vehető, kellő elszántsággal küzdenek majd, és a balassagyarmatiak ellen vitézkedő nánási legénységet is legyőzik. Tipp: 1 (26-25).

PLER II. – Balmazújváros

A fiatal pestszentlőrinci alakulat egymás után kapja a „feketeleveseket”, azaz múlt héten az Eger páholta el őket, és aligha képezi vita tárgyát, hogy a bajnokesélyes Balmazújváros dolgát sem nehezítik meg. Füzesi mester sokallta a Kecskeméttől kapott 29 találatot, azaz a védekezésre jobban összpontosítanak ezúttal, és nem engedik harminc gól közelébe a házigazdákat. Tipp: 2 (23-30).

Kecskemét – Nyíregyháza

A házigazdák egyelőre „egyfélidős” társaság benyomását keltik, azaz rendre kipukkadnak a második harminc percre. Viszont ahogy telik az idő a bajnokságból, úgy válnak egyre acélosabbá. Ez a keménység most hosszabb ideig kitart, ám a jóval rutinosabb Nyíregyháza ellen – ha szűken is – vereséget szenvednek. Tipp: 2 (28-29).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése