2013. október 4., péntek

Keleti kézis végeken – A negyedik forduló elé



Az előző héten a hét mérkőzésből öt végeredményét sikerült eltalálnom, a telitalálatot sajnos az elmaradt meglepetések hiúsították meg (bejött a mizsei „x” is). Ez a szombat-vasárnap is ígér „pikáns” összecsapásokat. (Mostantól minden egyes meccs végét egyértelműen megtippelem – számszerűen is.)

Balmazújváros – Kecskemét

Már pénteken beindul a forduló ezzel a „színegyes” meccsel. Aligha várható, hogy a fiatal kecskeméti társaság komoly ellenállást fejt majd ki Füzesi Ferenc legénységével szemben. Szegény „hírös városiak”, bizony alaposan pórul jártak a sorsolással, hiszen az Eger után újabb favorittal találkoznak. Tipp: 1 (35-18).

Törökszentmiklós – Mizse KC

Joggal mondta Kis Gergely, hogy akkor ér valamit a nyíregyházi bravúr, ha hozzák az otthoni kötelezőket. Ez is kötelezőnek minősül. Hiszen a lajosmizseiek a balassagyarmatiakkal szemben sem mutattak egy „repesztő” formát, így feltehetően idegenben sem képesek egy lelkileg kellőképpen feltöltődött és buzgó hazai publikum által támogatott Törökszentmiklós elleni bravúrra. Tipp: 1 (29-19).

FTC – Pick Szeged II.

Kíváncsi vagyok arra, meddig bosszankodtak a zöld-fehérek az elrontott pestszentlőrinci végjáték miatt. Alighanem, régen túljutottak már a „sokkon”. A Szeged otthon nagyon erős, és idegenben is vitézkednek, igaz, Balassagyarmaton a házigazdák gyengébb produkciója is kellett a pontszerzésükhöz. Érzésem szerint Márkus Béláék ezúttal megszerzik a két pontot. Tipp: 1 (33-28).

Hajdúnánás – Balassagyarmat

A forduló egyedüli vendég sikerét várom itt. A vendégek két, „lekopírozott” utolsó perce az elmúlt hetekben kellőképpen ösztönözhet a megfelelőbb koncentrálásra. Azaz nem akarják a hajrára bízni a megoldást. Ehhez azért lesz egy-két szava a nánásiaknak is, ahol Bíró Ádám tíz góllal terhelte meg legutóbb az ellenfél kapuját. Előző hazai meccsükön csúfos kudarc érte őket (PLER: 25-34), vagyis jobban ki szeretnék szolgálni a közönségüket. Úgy gondolom, ez legfeljebb az első félidőben valósul meg. Tipp: 2 (25-28).

Gödöllő – Ózd

A házigazdák, bár még nem érezhették meg a győzelem ízét, nagyon kevés gólt kaptak eddig, azaz jó lehet a védekezésük. A támadójátékukon persze akad javítanivaló, és itt a kiváló alkalom erre. Az ózdiak számára mindenképpen léleknyugtató lehetett a Nyíregyháza felett aratott diadal, ám idegenben egyelőre döcög még nekik a szekér. Szoros küzdelem várható – szerintem – minimális különbséggel nyernek a hazaiak. Tipp: 1 (25-24).

Nyíregyháza – Békés

Két csalódott csapat összecsapása. Egyikük sem úgy kezdte a szezont, ahogy a vágyálmaikban szerepelt. Ennek ellenére, mintha a hazaiak tűnnének markánsabbnak, mivel legutóbbi két meccsükön igen szoros csatát vívtak. Ezúttal sem lesz hiány harcban, de Gávai mester és fiai búslakodva távoznak a nyírségi kirándulásról. Tipp: 1 (33-30).

Eger – PLER II.

A forduló rangadója – de csak papíron. Mindketten pontveszteség nélkül állnak, ám az Eger magabiztosabb legénységnek tűnik. Bizonyították ezt a Békés, majd – 41 gólt szerezve – a Kecskemét ellen is. A fiatal fővárosiak hajtanak-küzdenek, de előbb utóbb kiütközik, hogy több fronton egyszerre állják a sarat (NB I-es junior is), azaz most sem sokáig tartják magukat a Heves megyeiekkel szemben. Tipp: 1 (34-27).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése