2013. október 13., vasárnap

Lilára csépelt zöld-fehérek



Kedden szem – és fültanúja voltam, ahogy Lombos István kritizálta a balassagyarmati juniorok legutóbbi két meccsén mutatott teljesítményét. Személyről személyre haladva értékelt, a végkicsengés pedig az volt: sokkal jobb csapat a társaság annál, minthogy annyi hibával játsszon, mint tette azt Lajosmizsén és Hajdúnánáson.
Való igaz, négy forduló alatt mindössze egyetlen sikert könyvelhettek el a fiatalok – a Szeged elleni diadalról ugyebár írtam is ezen a fórumon. Nos, a hullámvölgy csak szombatig tartott.
Az FTC ezen a napos délutánon mintha bennragadt volna az öltözőben. Vagy éppen annyira feltüzelték egymást a kábeles fiatalok, hogy szinte „vért ittak”. Az eredményjelzőn csak úgy görögtek egymás után a számok a „hazai” felirat alatt, mígnem a vendégek oldalán sokáig a 0 árválkodott. Petrovszki háromszor talált be, a beállós Puruczki, a sérült ikerbátyját helyettesítő Pintér Ádám, illetve Danisovszki egyszer-egyszer talált be, a 6-0 pedig igencsak megnyugtatóan hathatott.
Az első félidő során nem is tudott közelebb férkőzni a Fradi, sőt, az utolsó tíz percet – immár a Tihaméri-testvérekkel és Lehoczkival a csatasorban – úgy „megnyomta” a társaság, hogy ebben a szakaszban sem kaptak gólt – és mind Varga, mind Tucsek remekelt a kapuban.
A félidő eredménye (18-8) már jelezte, talán könnyű lesz a folytatás. Nos, nem lett. A második félidő elején kissé megállt a „tudomány”. Egyre több hiba keletkezett a védekezésben, ütemkéséses ütközési-kísérletek, a támadásban pedig pontatlan lövések következtek, és a fővárosi fiúk igencsak közeledtek. Már csak négy gólt volt az előny, és nagyon jókor jött Danisovszki betörésből szerzett találata, mert bizony egyre melegedett az a bizonyos „pite”. Ezután azonban megint lábra kapott a házigazda társaság, gyönyörű átlövések sorjáztak – Danisovszki például olyan sistergős bombát „eresztett meg”, hogy a felső kapufáról vágódott védhetetlenül a hálóba.
A hajrára fordulva megint fölényes lett a különbség, és csupán az maradt a kérdés, az igencsak lilára vert zöld-fehérek elérik-e a húsz gólt. Nos, ez nem sikerült nekik, mert az utolsó másodpercekben Varga Erik megfogta a ziccert.
A 27-19-es siker ezúttal, ha nem is száz százalékosan, de nagymértékben meggyőző produkcióval társult, azaz immár négy pont szerepel a Kábel SE junior csapatánál. Legközelebb, Egerben folytatható a sorozat…

Jegyzőkönyv:

Balassagyarmati Kábel SE – FTC 27-19 (18-8)
Vezette: Lázár, Vernyik.
Kábel SE: VARGA E. – Blaskó, PETROVSZKI 7, PINTÉR Á. 4, Puruczki 1, DANISOVSZKI 6, Juhász. Cs.: TUCSEK (kapus), TIHAMÉRI Z. 5/1, Tihaméri B. 2, Lehoczki 2, Urbán, Gál, Szalai. Edző: Lombos István.
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/3. Kiállítások: 10 perc.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 6-0, 10. perc: 8-3, 16. perc: 10-5, 21. perc: 13-8, 36. perc: 21-11, 42. perc: 21-17, 49. perc: 24-17.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése