2013. október 18., péntek

Keleti kézis végeken – A hatodik forduló elé



Javarészt hazai sikerek várhatóak ezen a hét végén a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjában. Az éllovasoknak feltehetően nem kell nagyon megizzadniuk, ha mégis igen, az a vendéggárdák dicsérete lesz.

Törökszentmiklós – Békés

Hetek óta felívelő formában van a Törökszentmiklós. Ugyan nem tömik ki nagyon az ellenfél kapuját (bár legutóbb harmincat lőttek az Ózdnak), a védekezésük remekül „szuperál”. Ennek a levét fogja meginni Gávai mester alakulata, nem hiszem, hogy kétséges lenne a hazaiak sikere. Tipp: 1 (28-20).

FTC – Hajdúnánás

A fővárosi zöld-fehérek alapos lökést kaphattak Balassagyarmaton, és most már magasabb sebességi fokozatba kapcsolhatnak. Adorján Gábor a jó védekezést emelte ki legutóbb, ha ezt a formát átmentik a következő hétre, és a támadó-szekcióban felettébb bízhatnak, lógó orral távozik tőlük a Nánás. Tipp: 1 (36-28).

Gödöllő – Kecskemét

Vajon ki szerzi meg előbb az első két pontját? Esetleg a viszonylag elfogadható védekezést nyújtó, ugyanakkor nem éppen acélos lövőformát mutató Gödöllő? Vagy a legutóbb gólfesztivált rendezve vereséget szenvedő Kecskemét? Nos, én az utóbbira voksolnék. A Kecskemét hétről-hétre fejlődik, míg a hazaiaknál nem érzem még a lendületet. Tipp: 2 (29-33).

Ózd – Mizse KC

A középmezőny rangadója lehet ez a meccs. A kohászvárosi alakulat erős otthon, legutóbb a Törökszentmiklós ellen a félidőben még vezettek, és hozzájuk nem lehet hasonlítani tudásban és felkészültségben a lajosmizseieket. Vélhetően a sérültek is rendbe jönnek Szakál György legénységében, és learatják a babért. Tipp: 1 (26-21).

Balmazújváros – Pick Szeged II.

Amikor nemrégiben élgárdával találkozott a szegedi csikócsapat, alapos verést kapott Egerben. A Balmazújváros sem bíz majd semmit a véletlenre, hiszen tartania kell a lépést a hevesiekkel. Csak idő kérdése lehet, hogy a képzettebb észak-alföldiek mikor lépnek el a Velky-legénységtől. Tipp: 1 (33-23).

Nyíregyháza – PLER II.

Még mindig nem tűnik eléggé meggyőzőnek a Nyíregyháza. A kecskeméti győzelmükből nem nagyon lehet kiindulni, hiszen azért az egy hetvenhat gólos meccs volt, azaz az ilyet szakmailag nem igazán értékelnek a mesterek. A PLER II. viszont már túljutott a nehéz falatokon, és a nyíregyháziak kevéssé tűnnek rágósnak, mint az Eger vagy a Balmazújváros. Tipp: 2 (32-34).

Eger – Balassagyarmat

Nem valószínű, hogy Csík mestert különösképpen érdekelné az, milyen változások történtek a héten Balassagyarmaton, sőt az is kizárt, hogy jelentősen megkönnyebbült volna a szíve, hogy Savónnal már nem kell törődniük a tanítványainak. A Kábel SE-nél most a csapategység erősítése került előtérbe, tehát biztos lelkes, odaadó játékot nyújtanak majd, de ez még csak az első állomás a változás útján. Tipp: 1 (39-26).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése