2013. október 29., kedd

Keleti kézis végeken – Egyre erősebb a Törökszentmiklós



Túl vagyunk már az őszi idény felén az NB I/B Keleti csoportjában, és egyre inkább kirajzolódnak az erőviszonyok. Az élen álló három csapatot ugyan tisztes távolban követik még a többiek, de közülük a Nyíregyháza és az FTC is mind markánsabban akar közeledni a dobogóhoz. A hetedik forduló meglepetéseként mindenképpen a balmazújvárosiak balassagyarmati pontvesztése kívánkozik az első helyre, mögötte alig marad el az Ózd viharsarki bravúrja, de például izgalmas végjáték volt Lajosmizsén és Szegeden is.

Békési FKC – Ózdi KC 25-26 (14-11)

Az első félidőben könnyedén eldönthette volna a mérkőzés sorsát a hazai alakulat, de nem tette. Már 10-3-ra és 11-4-re vezettek, mégis hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból. A második félidőben pedig – a honlapok tudósítása szerint – jól váltott az Ózd, Ponyi és Koscsó is pluszt tett hozzá a játékhoz, így Nyikes és Scitovszky eredményessége is feljavult. A hajrába érve a vendégek kerültek lépéselőnybe, de egy szerencsés labdaszerzés, majd az azt követő pontos támadás-befejezés is kellett az idegenbeli sikerhez. Gávai Ferenc hazai oldalról csalódottan konstatálta, hogy bár a hozzáállással nem volt gond, de bután játszottak és a megbeszélteket nem tartották be a játékosok. A másik kispadról Szakál György úgy nyilatkozott, „kemény békési szembeszélben” kézilabdáztak, de így is eredményes, lendületes játékot mutattak.

Hajdúnánás – Eger 23-32 (11-14)

Nem minden papsajt az éllovasok számára sem, ezt jelezte a hajdúnánási első félidő, amikor a harcos házigazdák alaposan feladták a leckét a „nagy" Egernek. Nem is tudtak komoly előnyt kovácsolni Szabó Péterék, de aztán a második félidőben fokozatosan kibontakozott a fizikai fölényük. Ehhez persze kellett az is, hogy Csonka személyében vezéralakját vesztette a hajdúnánási védekezés. Ennek ellenére hiába igyekezett az Eger, a tízgólos különbséget nem érték el. Csík János azt mondta a meccs után, teljesítették a kötelező feladatot, de csak önmagukat okolhatják, hogy nem lett még nagyobb a különbség.

Mizse KC – FTC 24-25 (12-9)

Azt szokás mondani, ha mindkét versengő csapat egyaránt szidja a játékvezetőket, akkor lehet benne igazság. Ez a meccs pedig főként arról szólt. A Fradi elsősorban azt rótta fel a Dohány-Nagy II. páros teljesítményére, hogy nem büntették kellőképpen a túl durva hazai szabálytalanságokat, míg Tóth Edmond, a mizsei edző egyértelműen kimondta: „Nagy II. játékvezető méltatlan ehhez az osztályhoz”. A történethez hozzátartozik, hogy a hajrában jobban koncentráltak a ferencvárosiak, a Mizse KC komoly egyenlítési esélyt szalasztott el az utolsó percben.

PLER II. – Gödöllő 33-29 (17-14)

A gödöllőiek, Kátai vezérletével nagyon sokáig keményen állták a sarat a Lőrinci Sportcsarnokban. A második félidő közepén aztán nagyobb lendületre kapcsolt a hazai társaság, és egy 9-2-es „etappal” jelentősebb előnyt harcolt ki. Ennek tudatában a végére kiengedtek, így felzárkózhattak Bartos Gábor fiai. A vezetőedzővé „avanzsált” PLER-mester, Kárpáti Krisztián szerint voltak a meccsen jó és gyengébb periódusaik, viszont játékgyorsaságban még többet vár a fiúktól.

Kecskemét – Törökszentmiklós 29-37 (14-18)

A Varsandán Áronnal (tessék csak figyelni balassagyarmatiak!) és Fehér Mihállyal megerősödött kecskemétiek meglepetésre készültek, de nem jött össze nekik. Ugyanis a Törökszentmiklós felettébb jó napot fogott ki ellenük. Az elején még ugyan vezettek rövid ideig, de a rutinos TKE-játékosok hamar fordítottak, és ezek után már nem engedték ki a győzelmet a kezükből. Ismét Takács emelkedett ki Kis Gergely társaságából, és most már a volt válogatott Bendó Csaba is négy találatot jegyzett, míg a hazaiaknál Lókodi Gergő tizenöt(!) alkalommal volt eredményes. Kopornyik Zsolt hiányolta a tüzet tanítványaiból, és a döntő pillanatokban sokat hibáztak. Kis Gergely pedig amiatt lehetett elégedett, mert kulcsemberei közül többen nyújtottak egyenletesen jó teljesítményt ezen a meccsen.

Balassagyarmat – Balmazújváros 23-23 (11-12)

Valamennyi csapat-honlap, amely foglalkozik a forduló más összecsapásaival is, a hét meglepetésének tartja ezt a döntetlent. Persze ők leginkább balmazújvárosi pontvesztésként értékelik, némi joggal, hiszen a vendégek negyed annyit sem mutattak igazi arcukból, mint amivel tönkreverték korábban riválisaikat. Ám a Kábel SE oldaláról hatalmas bravúrról beszélnek, hiszen a Savón nélküli, átalakult legénységük még most érik össze, és számukra feltétlenül kedvező jel ez a döntetlen.

Pick Szeged II. – Nyíregyháza 31-31 (15-15)

Ez a mérkőzés is kiélezett ütközetet hozott. A Nyíregyháziak jóval közelebb álltak a győzelemhez, hiszen a második félidőben végig vezettek, különösen Varga László tette oda magát, aki tíz gólt jegyzett. Bécsi János, a nyírségiek egyik legrutinosabb személyisége a szon.hu oldalon utólag úgy értékelt, a végjátékban bátrabban és higgadtabban kellett volna kézilabdázniuk, hogy sikert érjenek el, hiszen Velky Mihály alakulata az utolsó öt percben kétgólos hátrányt ledolgozva mentette meg az egyik pontot.

A bajnokság állása:

1. Eger 14 pont; 2. Balmazújváros 13; 3. Törökszentmiklós 12; 4. FTC 8 (211-202); 5. Nyíregyháza 8 (196-190); 6. Pick Szeged II. 8 (197-194); 7. PLER II. 8 (202-207); 8. Ózd 8 (170-181); 9. Békés 5 (181-193); 10. Mizse KC 5 (151-172); 11. Hajdúnánás 4; 12. Balassagyarmat 3; 13. Kecskemét 2; 14. Gödöllő 0.

A góllövőlista élén: Szabó P. (Eger), Lókodi G. (Kecskemét) 57-57 góllal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése