2013. október 24., csütörtök

Keleti kézis végeken – Ki győzi le a két éllovast?



Többségében papírforma eredmények születtek a kézilabda NB I/B hatodik fordulójában. A két éllovas nagyon menetel, vélhetően majd csak a november 22-i, egymás elleni összecsapáson dől el, melyikük vonulhat pontelőnnyel a téli pihenőre.

Törökszentmiklós – Békés 24-23 (13-12)

A hazaiak honlapján csak „keleti el Clásico” néven beharangozott találkozó a vártnál szorosabban alakult, és erről elsősorban a vendégek tehettek. Rendkívül szívósan küzdöttek, az első félidő nagy részében vezettek, és fordulás után is igencsak szorongatták a házigazdákat. A hangulatra sem lehetett panasz, így minden ízlésvilágot kielégíthetett a meccs. Gávai Ferenc, a békésiek mestere szerint most játszottak az idényben a legjobban, de az utolsó percekben becsúszott hibákat nem tudták kijavítani. Kis Gergely hazai oldalról szintén dicsérte a viharsarkiakat, és elismerte, nüánszok döntöttek a javukra.

FTC – Hajdúnánás 27-20 (16-7)

Első pillantásra az eredmény sima végkifejletet sugall, de korántsem volt ilyen „laza” a Fradi sikere. Az első félidőben valóban átrohantak ellenfelükön, a nánásiak honlapja szerint teljes csődöt mondott az alkalmazott védekezési rendszerük és az átlövőik is csupán tíz százalékos mutatót produkáltak. A második félidőben azonban nagyon talpra álltak a vendégek, kapusuk, Egri is formában lendült, 22-18-nál vészesen közelítettek, ám Adorján Gábor egy időkéréssel rendezte az FTC-sorokat, így magabiztos lett a győzelem.

Gödöllő – Kecskemét 24-30 (13-14)

Jómagam vártam a kecskemétiek győzelmét, mert láttam/olvastam, milyen jól fejlődnek hétről-hétre. Már az elején megléptek, és a KTE honlapja alapján a frissen érkezett mezőkövesdi kettős játékengedélyes Sipos kapus is remekül teljesített. Bartos Gábor tanítványai a szünetig majdnem ledolgozták a hátrányt, ám a második játékrész közepe táján egy hatperces gólcsendjükre alaposan ráfizettek, ekkor húzott el ismét a kecskeméti alakulat, s megszerezte első pontjait. Kopornyik Zsolt, a vendégek edzője a kapusok teljesítményét, és a kiemelkedő erőnlétet méltatta meccs utáni nyilatkozatában.

Ózd – Mizse KC 24-21 (11-11)

A lajosmizseiek rendesen feladták a leckét vendéglátóiknak, mert a mérkőzés java részében esélyük volt akár mindkét bajnoki pont megszerzésére is. Az 57. percben még 21-21 állt az eredményjelzőn, de ekkor a kohászvárosiak emberelőnybe kerültek, amit maximálisan kihasználtak, mert rövid időn belül kétszer is betaláltak, ezzel el is döntötték a mérkőzés sorsát.  Szakál György hazai oldalról rendkívül értékesnek nevezte a győzelmet, míg Tóth Edmond, a mizsei mester a sérült Kupcsik Bálint hiánya miatt bosszankodott.

Balmazújváros – Pick Szeged II. 39-22 (15-10)

Ahogy várható volt, egy félidő erejéig tartotta magát a szegedi alakulat. Velky Mihály értékelése szerint ezek után átrobogott rajtuk a két teljes sorral (azaz hosszú kispaddal) rendelkező balmazújvárosi gárda. A második játékrészt rögtön egy 5-0-s sorozattal nyitották Füzesi Ferenc tanítványai, de a henger igazából az utolsó negyedórában indult be. Érdekessége a mérkőzésnek, hogy a csak az utolsó húsz percben pályára lépő Heiczinger Zsolt egymaga kilenc alkalommal vette be a dél-alföldiek kapuját.

Nyíregyháza – PLER II. 30-23 (17-11)

A szabolcsi napilap internetes kiadása a rutin és a lendület összecsapásaként összegezte a mérkőzést, amelyen a tapasztalat diadalmaskodott. A házigazdák a találkozó nagy részében megakadályozták a budapestiek gyors kontráit, és a kapusok, valamint Nagy Csaba játéka is kiemelkedett. A PLER honlapja a fáradtságra is hivatkozott, hiszen a fiatalok előző nap Mezőkövesden játszottak NB I-es junior meccset. Ugyanakkor azt is kiemelték, hogy a nyíregyháziak durva, alattomos kézilabdáját nem torolták meg kellőképpen a játékvezetők, noha a végén Nagy Csaba valóban azonnali piros lapot kapott egy lerántásért.

Eger – Balassagyarmat 34-20 (20-13)

A „versenyistálló” jelleget mutató egri csapat Kőrizs kapus, illetve a két szélső, Lezák és Pálok remek teljesítményével már az elején biztos előnyre tett szert, de Székely vezérletével a jó csapategységet nyújtó vendégek is kiválóan küzdöttek. Szünet után viszont egyre inkább kidomborodott a tudásbeli különbség, és 33-16-os eredményt követően az utolsó tíz percben azt is megengedhették maguknak a házigazdák, hogy kiengedve, már csak egy gólt érjenek el.

A Keleti csoport állása:

1. Eger 12 pont (202-141); 2. Balmazújváros 12 (200-140); 3. Törökszentmiklós 10; 4. Nyíregyháza 7 (165-159); 5. Pick Szeged II. 7 (166-163); 6. FTC 6 (186-178); 7. PLER II. 6 (169-178); 8. Ózd 6 (144-156); 9. Békés 5 (156-167); 10. Mizse KC 5 (127-147); 11. Hajdúnánás 4; 12. Balassagyarmat 2 (144-175); 13. Kecskemét 2 (179-217); 14. Gödöllő 0.

Góllövőlista élmezőnye: 48: Szabó P. (Eger); 46: Bíró Á. (Hajdúnánás); 42: Lókodi G. (Kecskemét); 39: Pozsgai B. (FTC); 36: J. Savón (Balassagyarmat); Miss Z. (Kecskemét); 35: Márkus B. (FTC); Kovács A. (Békés).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése