2013. október 15., kedd

Keleti kézis végeken – Udvariatlan vendégek



Ahogy előtte megjósoltam, az elmúlt hét végén igencsak udvariatlannak mutatkoztak a vendégek a kézilabda NB I/B Keleti csoportjában. Ami pedig Kecskeméten történt, még a legínyencebb gólrajongókat is kielégítette.

Pick II. – Eger 21-32 (10-15)

Mindenképpen jót „húzott” azzal az Eger, hogy már egy nappal korábban leutazott Szegedre, így frissen játszhattak. Az egri csapat honlapja szerint már a kezdő sípszótól kezdve éreztették a hazaiakkal, hogy ők a jobb csapat, fegyelmezett visszarendeződésekkel megakadályozták a gyors Pick-leindulásokat, a védekezésben pedig remekül teljesítettek – például Czina „doki” öt átlövési kísérletét blokkolták. Szünet után pedig egyből egy nagy rohammal még inkább növeltek a különbségen. A szegediek elsősorban arra panaszkodtak, hogy igen tartalékosan kellett játszaniuk, Fekete és Hegedűs is hiányzott, ráadásul Czina egy szemsérülés miatt a második félidőben nem folytathatta a játékot. Csík János ezúttal elég mértéktartónak tűnt, úgy vélekedett, a jó védekezéssel döntötték el a mérkőzést.

Békés – Gödöllő 30-25 (13-9)

Olyan papírforma győzelmet aratott a Békés, ami után Gávai Ferenc mester mérgelődött. Hogy miért? Hát persze, hogy azért, mert sokkal simább sikerre számított. Hiába akarták a viharsarkiak, a sok hiba miatt nem tudtak meglépni ellenfelüktől, sőt, akadt olyan szakasz a meccsen, amikor a gödöllőiek két gólra is megközelítették a házigazdákat. „Ilyen nagyképű és dekoncentrált játékkal a leggyengébb csapat ellen is szenvedni fogunk. Nem is értem ezt a hozzáállást, miközben erre természetesen felhívtam a figyelmet. Nagyon el kell gondolkodnia pár embernek, így mérkőzésre nem lehet ide érkezni. Nem csak önmagának játszik, hanem a csapattársának, edzőjének és persze a  közönségnek is” – nyilatkozta saját honlapjuknak sokatmondóan a békési edző.

Ózd – Törökszentmiklós 24-30 (16-14)

Amint látható, szünetben még vezetett az Ózd, aztán széthullottak. Szakál edző úgy fogalmazott: elfogytak a második félidőre. Pedig az elején a szentmiklósiak nagyon elhúztak, 6-2 is vezettek, de innen még fordítottak a házigazdák – Kis Gergő vendég mester szerint hathatós játékvezetői segédlettel. A második félidőben viszont Takács és Boda tarthatatlannak bizonyult, míg az ózdiaknál több játékosnak kiújult menet közben a sérülése. A végén még kettős emberelőnyből sem találtak be, a „törökök” pedig minden hibát büntettek.
Balassagyarmat – FTC 24-29 (12-14)
Ezen a napon kilátástalan játékot nyújtott a Balassagyarmat, nem volt egyetlen vezéregyéniség sem a pályán, és a korábbi példás csapategység is igencsak halványan látszott. Ellenben a Fradi Pozsgai és Márkus irányításával, valamint az extra formát mutató Tuba Kovács remek produkciójával magabiztosan szerezte meg a győzelmet Balassagyarmaton.

Mizse KC – Hajdúnánás 29-23 (17-10)

A Hajdúnánás nem tudta ugyanazt a hatékony játékot teljesíteni, mint egy héttel korábban a Balassagyarmat ellen. Bár 3-1-re még ők vezettek, innen teljesen fordult a kocka, és 13-5-re már a lajosmizseieknél volt az előny. A második félidőben szintén rendkívül agresszívan védekeztek, ezzel kihúzták a vendégek méregfogát.

PLER II. – Balmazújváros 24-32 (15-16)

Egy félidőn keresztül nagyszerűen helytálltak a fővárosi fiatalok, ami felettébb bosszanthatta Füzesi Ferencet. Jól védekeztek, jó volt a kapusteljesítmény, és a félidő derekán már három góllal vezettek – igaz, szünetre már a vendégek fordultak előnnyel. Fordulást követően azonban a balmaziak gyorsan eldöntötték a két pont sorsát, határozottabb támadójátékukkal felőrölték a PLER ellenállását.

Kecskemét – Nyíregyháza 36-40 (22-23)

Mi történt itt az első félidőben? Negyvenöt gól! Elképzelhetetlenül sok! Mivel különösebb magyarázattal sem a kecskemétiek honlapja, sem a szabolcsi online újság nem szolgált, így csak arra következtethetünk, mint kés a vajon hatoltak át a támadók a másik csapat védőfalán, és a kapusoknak más dolga sem akadt, mint kiszedni a hálóból sorra a labdákat. Gyors, lüktető lehetett a közdelem, aztán a második félidőben felülkerekedett a Nyíregyháza, és a hazai tréner, Kopornyik Zsolt nyilatkozata szerint a végjáték okozta a vesztüket, mert égy ziccert is kihagytak a hajrában, ami befolyásolta a meccs kimenetelét.

Állás: 1. Eger 10 pont (168-121); 2. Balmazújváros 10 (161-118); 3. Törökszentmiklós 8; 4. Pick II. 7; 5. PLER II. 6; 6. Nyíregyháza 5 (135-136); 7. Békés 5 (133-143); 8. Mizse KC 5 (106-123); 9. FTC 4 (159-158); 10. Hajdúnánás 4 (129-141); 11. Ózd 4 (120-135); 12. Balassagyarmat 2, 13. Gödöllő 0 (108-135); 14. Kecskemét 0 (149-193).

Góllövőlista (A Hajdúnánás gólszerzőit még nem tudom, így ők a 4. forduló utáni gólszámukkal szerepelnek):
41: Szabó P. (Eger); 36: Savón (Bgyarmat); 35: Pozsgai (FTC); 34: Márkus (FTC); Bíró Á. (Hajdúnánás); 33: Lókodi (Kecskemét); 31: Benke, Miss (mindkettő Kecskemét); 29: Kovács A. (Békés); 28: Szűcs B. (Nyíregyháza); 27: Boda (Törökszentmiklós), István (Balmazújváros), Kátai (Gödöllő).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése