2011. március 12., szombat

Most akkor kit támogat a Nógrád Volán?


Néhány napja, a BSE labdarúgó szurkolóinak internetes oldalán figyeltem fel a hírre, miszerint a Nógrád Volán ettől az évtől kezdve nem támogatja a gyarmati focistákat. Az ember persze egyből gondolkodni kezd, ugyan mi késztette a közlekedési vállalatot arra, hogy immár egyetlen petákot, egy árva, kiöregedett Ikaruszt se bocsásson az Ipoly-parti aranylábúak rendelkezésére? Netán ez a fránya válság már a salgótarjáni székhelyű céget is oly mértékben elérte volna, ami miatt ily kegyetlen módon be kell fagyasztania a forrásait?
Nosza rajta, az effajta témák iránt kiváltképp fogékony újságíró gyorsan utánajár a dolgoknak, hiszen meg kell világítani az ügy hátterét. Az első állomás maga a hír forrása, azaz Gaál Dénes, a BSE technikai vezetője – egyébként mindenese. A klubvezető megerősíti az információt, de mint mondja, nem ő tárgyalt a volánosokkal, hiszen korábban sem ő intézte el a támogatások biztosítását, csupán egy közismert, és vezető pozícióban lévő megyei politikus mondta neki a hírt – Bucsok úrra, a Nógrád Volán vezérigazgatójára hivatkozva. De szerinte biztos, hogy nem kapnak több buszt tőlük az utaztatásra.
Következő állomás: telefonon keresem, először a volános „sajtőfőnököt”, aki a személyszállítási üzletágvezetőhöz irányít. Molnár Róbert készséges, mint mondja, neki nincs tudomása arról, hogy a Nógrád Volán befagyasztaná a gyarmati focisták irányába a támogatást, csak éppen 2011-ben az egyesület részéről még senki sem kereste meg őket, hogy meghosszabbítsák a megállapodást, amúgy a tárgyalásoktól nem zárkóznak el. Kérdezem utána, vajon mi igaz abból, hogy a cég eleve „pikkel” a gyarmatiakra, mert az önkormányzat nem fizet a volán által biztosított helyijárati közlekedésért, és ezért a BSE-vel szembeni „szankció” is. A válasz: ne mossuk össze a szezont a fazonnal, nincs itt semmiféle bosszúról szó, ami a gyarmatiakat érintené, egyszerűen csak nem volt még megegyezés a futballistákkal.
Irány vissza Gaál Déneshez, tájékoztatom őt erről a telefonbeszélgetésről. Mondja, felhívja újra e politikus informátorát. Nemsokára csörög a mobilom, Dénes közli, a megyei közgyűlésben ténykedő személy tartja magát korábbi állításához: a vezérigazgató mondta neki, nincs több kedvezmény a BSE-nek.
Amint letettem a telefont újból gondolkodóba estem: vajon ennyire nem beszél egymással a volános cég eme két főembere, avagy valamelyikük erősen csúsztat, és elhallgatja az igazságot. Mert ugye egy politikus szavának, ha már oly magasan tanyázik, felettébb hinni kell.
Tény és való, ha valóban kiapadnak a források a Nógrád Volán felől, ha a cég logójával felcímkézett buszok többé már nem veszik fel a meccsre induló játékosokat, akkor valóban ellehetetlenült helyzetbe kerül a gyarmati labdarúgás, de főleg annak utánpótlása, hisz ezeket a különjáratokat legfőképpen ők vették igénybe.
Ráadásul a hírek szerint a Nógrád Volán nem mér egyenlő mércével, mert állítólag az SBTC számára továbbra is biztosít bizonyos kedvezményeket – sejtem, ha ez igaz, akkor Kakuk József tarjáni főszponzor és a vezérigazgató „asztal alatti alkuja” lehet a háttérben.
Mindenesetre Gaál Dénes ígérte, hamar tiszta vizet önt a pohárba, és személyes találkozót kér Bucsok Lajossal…
Kíváncsian várom a további fejleményeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése