2011. március 18., péntek

Az oknyomozás ereje


Szűk egy héttel ezelőtt vetettem papírra (ütöttem klaviatúrába) kis írásomat arról, hogy a Nógrád Volán a hírek szerint megvonja korábbi támogatását a Balassagyarmati SE labdarúgóitól, és állítólag a háttérben az állhat, hogy az Ipoly-parti város önkormányzata egy fillért sem fizet a helyijárati szolgáltatásért a szállítási cégnek. Alaposan igyekeztem körbejárni a témát, beszéltem ezzel-azzal, illetékesekkel, megvontam a következtetést, de egyben próbáltam segíteni a BSE-vezetőknek is az ügyben való nagyobb tisztánlátásuk érdekében.
Lám, szerény fáradozásaim nem kis eredménnyel jártak, mert péntek reggel csörög a telefon, és Gaál Dénes, a BSE technikai vezetője alig titkolt boldogsággal mondja, nemrégen jött ki a Nógrád Volán „főnökeinek” irodájából, ahol megállapodásra jutottak, és minden marad a régiben: a vállalat ebben az idényben is ezer kilométeres határig biztosít buszt a BSE számára, ami a klub irányítója szerint legalább háromszázezer forintos támogatásnak számít náluk. Meg is köszöni bősz közbenjárásomat, igaz arra a kérdésre már nem felel – mert nem kapott rá felhatalmazást -, hogy vajon mit tartalmazott anno Bucsok vezérigazgató, és ama magas rangú nógrádi politikus (most ár leírható, Barna János megyei közgyűlési alelnök) tereferéje. A BSE szempontjából ennek a diskurzusnak, illetve annak, hogy Barna Úr ugyan melyik ujjából „szopta” az információt, hogy megvonják az utaztatási szponzorációt a gyarmati focistáktól, már nincs jelentősége, az oknyomozó firkászt viszont furdalja a kíváncsiság. Felhívhatom bármelyik személyt, Bucsok úr és Barna úr sem fog mondani maradandóan lényeges, „ütős” dolgot, ők nem fognak beszélni a kettőjük közt zajlott beszélgetésről. Arra pedig gondolni sem merek, hogy az élcelődő humoráról híres közgyűlési alelnök merő tréfát űzött volna Gaál Dénessel. Akkor meg – már megbocsásson a világ – mi a fészkes fenének látta el őt téves információval?
Tény és való, a téma lezárva, a BSE megkapja a buszokat, egy viharfelhő eloszlott az egyesület feje fölött. Az újságíró-bloggert pedig feszítheti a büszkeség, lám az oknyomozásnak mégis van némi ereje ezen a kies nógrádi tájon…
H.H.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése