2011. február 21., hétfő

Láttam egy meccset (2.) - FTC II. - Kábel SE - A tiszta ész diadala


Óriási megtiszteltetés, egyben hatalmas élmény az FTC Arénában arról a helyről közvetíteni „egyenesben” kézilabda mérkőzést, ahol a szakma olyan mesterei dolgoztak, mint Knézy Jenő, vagy Gulyás László.Ez adatik most meg nekem, az Ipoly TV kommentátoraként.
Az ezerfős csarnokban viszonylag kevesen vagyunk, a szemközti lelátón vert tanyát a gyarmati szurkolók egy csoportja, Orosz János, id. Havassy Kálmán és Hegedűs Attila láthatólag izgatottan diskurálnak a kezdés előtt – vélhetően a meccs esélyeiről.
Rögtön az első támadás kábeles góllal zárul (Forgács szerzi), de jön is rá mindjárt a válasz zöld-fehér oldalról. Utána sokáig semmi – már ami a góltermelést illeti. Persze esemény akad, Kovács Róbert – mekkora ötlet volt őt a háló elé állítani – büntetőt véd például, de a társaknak eleinte nem megy, elsősorban a szélsők hibáznak, egyedül Bán Dávid eredményes közülük. A tizenharmadik percben 5-2 oda.
Az első félidő közepe táján egyre inkább felveszi a ritmust a vendég legénység. Remek a lábmunka védekezésben, kiváló a kapusteljesítmény, a fradisták meg haboznak, dadog a kezeken a labda, bezzeg Kovács Péter belelendül, betörésből, felugrásból, alsó átlövésből egyaránt ügyes, 7-7-nél sikerül is utolérni az ellenfelet. Sőt, a játékrész hajrájára fordul a kocka, újból „Kokó” villant, tíz másodperccel a lefújás előtt Kajdy sáncából lepattanó labdával megiramodik, és 10-8-as gyarmati előnnyel indulhatnak pihenőre a fiúk.
Második félidő második perc: megtörőben az átok. Mármint „Taki” átka. A balkezes kábeles szélsőnek nagyon nem ment egy héttel ezelőtt, a Csömör ellen. Most megszerzi első gólját, aztán kisvártatva a másodikat. A Barnyák sérülése miatt átforgatott csapatban – ahol Babicz került beállóba (hajh, a kétméteres „Coli” számára nem idegen terület, elvégre ezen a poszton lett tavaly az ország legjobb strandkézise), Barta jobbátlövőben rendre helyzetbe hozza balkezes társát, és Takács Norbert meg is hálája a bizalmat. Tartja előnyét a Gyarmat, lankadatlan a lendülete, a védekezés marad, mint az óramű, Kovács Robi továbbra is fog, „mint a tinta”, itt nem terem sok babér a zöld fehéreknek.
Csupán egyszer jön fel az FTC. 18-19-nél ők támadhatnak. Ráadásul kettős emberelőnyben vannak, mert előbb Szlaukót, majd Kovács Péter küldi két percre a kispadra a bírópáros. De láss csudát, a túlsó sarokban Tihanyi Robi elővesz valami rejtett mágiát, megbabonázza Szőllősit, aki kiejti a labdát. Ellenakció, és ki más, mint „Taki” ismeri fel a lehetőséget. Megnyugodhat az Ipoly-parti legénység. Ez a huszadik gól jobban hat, mint bármilyen Xanax-tabletta. Kajdy is kiállítva?! Áh, dehogy gond ez, Takács megint villan.
A vége már örömjáték, „Kokó”, ha tehetné, már odaadná a labdát az első sorban ücsörgő kubai idegenlégiós fiúnak (ő talán már egy hét múlva a pályán is segítheti a társakat), dugja csak el jó mélyen a széke alá. Kijön a Fradi egész pályás letámadásra, de számít ez? Forgács a jobb szélről is eredményes. Még egy-két „kínai” is belefér, igaz nem sikerül, de a lényeg, a győzelem megvan, 27-23-ra nyert a Gyarmat, először idegenben ebben az idényben.
Ez a meccs a tiszta ész, a tiszta fej, a higgadt megoldások diadala volt. Telis-teli jó teljesítménnyel. Tart a Kábel lendülete…
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése