2013. január 11., péntek

Üzletsor az egykori pártház mögött?




Magánkezdeményezésre akár üzletsor is épülhet a balassagyarmati belvárosban, a Canada Üzletház mögött, amit az építési hatósági köznyelv Rákóczi-Deák utcai tömbbelsőnek nevez. A kisajátításra az engedélyt a közelmúltban megadta az önkormányzat, most már a tulajdonosokon múlik mikor és milyen célra hasznosítják a területet.
Az egykori pártház – mai közismert nevén Canada üzletház – mögötti terebélyes térség a Deák Ferenc utca felől, kis közön, enyhe lejtős úton közelíthető meg, ahol az üzletház parkolója található. Jobbra tekintve az elválasztó kerítésen túl a Teleki és Deák utcai háztulajdonosok kertjei sorakoznak, nem egy bizony igen elhanyagolt állapotban. Egy Teleki utcában lakó vállalkozó tett javaslatot a közelmúltban az önkormányzatnak, hogy ez a központi helyen fekvő terület akár üzleti célokra is hasznosítható legyen. A képviselő-testület tavaly december végi ülésén bólintott rá a javaslatra, amely új formában szabályozná a Rákóczi-Deák tömbbelsőt.
Az engedély megadását követően már a lakók döntenek a terület további sorsáról. Az elképzelések szerint a telkek végéből mind a Deák, mind a Teleki utcai oldalon több tíz négyzetméternyi területet „csippentenek” le, ahol egy bekötőút létesülhet. Az út két oldalán pedig üzletsort, vagy éppenséggel lakásokat építhetnek. Az esetleges beruházás egyáltalán nem befolyásolja a jelenlegi Canada üzletházi tágas parkoló sorsát, amit akár a majdan megnyíló boltokba érkezők is használhatnak. Ahogy a lapunkhoz eljutott térképvázlatból kitűnik ez a terület a jövőben nem csupán a Deák utcai közön keresztül, hanem az ellenkező irányból, azaz az Egészségház felől is megközelíthető lesz, itt egy elválasztó téglafalat kell elbontani.
Információink szerint a vállalkozó a közeljövőben felveszi a kapcsolatot a szomszédjaival, hogy az önkormányzat elvi engedélye után a gyakorlatban is minél előbb elkezdődhessen a terület kisajátítása és a kivitelezés megkezdése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése