2013. január 4., péntek

Kalocsai kaland előtt a Kábel


 
Bár nem kaptunk arról hírt, kinek a kezét foglalják imáikba a balassagyarmati kézilabdázók, de tény és való, ennél jobban nem sikerülhetett volna számukra a Magyar Kupa negyeddöntőjének sorsolása.
Az ellenfél ugyanis a hét lehetséges ellenfél közül a legalacsonyabb osztályban szereplő, jelenleg az NB II-ben vitézkedő Kalocsai KC gárdája lesz. Mielőtt azonban komoly örömtüzek gyúlnának az Ipoly-partján, nem árt az óvatosság. A csipkéjéről és pompás érseki palotájáról nevezetes Bács-Kiskun megyei város legényei ugyanis eleddig felettébb fényes eredményeket mutattak fel kupamenetelésük során. Az első fordulóban a gyarmatiakhoz hasonlóan erőnyerő társaság a második körben az NB I/B-ben játszó Siklóst, a harmadik fordulóban gólgazdag meccsen a szintén NB II-es Tökölt, majd a nyolc közé jutásért a Kábel SE-vel egy csoportban küzdő Nyíregyházát győzték le – mondhatni nagy magabiztossággal. Saját bajnokságukban, az NB II. Délnyugati csoportjában az őszi idény végeztével a harmadik helyen tanyáznak, hét győzelem mellett egy döntetlen és három vereség a mérlegük. A csoport góllövőlistáját a kalocsai Juhász Péter vezeti 95 találattal és társa, Szvétek Balázs is igen előkelő pozícióban van a maga 68 góljával.
A Kábel SE és a Kalocsai KC a közelmúltban, a 2009/10-es idényben az NB I/B Keleti csoportjában találkozott egymással. A novemberi mérkőzésen, idegenben nyertek a balassagyarmatiak 33-24, míg áprilisban, az Ipoly-parti sportcsarnokban a vendégek 29-27-re visszavágtak.
A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el, amit a kiírás értelmében az alacsonyabb osztályú csapat otthonában, a hatszáz nézőt befogadó kalocsai Városi Sportcsarnokban rendeznek.
Kedves László, a gyarmatiak vezetőedzője mindenesetre derűlátó.
-         Jómagam három csapatot láttam volna szívesen ellenfélül, a Tata, a Tatabánya és a Kalocsa együttesét – mondta a szakember. – Szerencsés módon utóbbit hozta utunkba a sors. Ugyanakkor nagyon nehéz a feladatunk, látva a Kalocsa kupaeredményeit, biztos, hogy izzadtságos percek várnak ránk idegenben. Tavaly tavasszal láttam már őket egy lajosmizsei tornán, és remélem, sikerül beszerezni róluk a legfontosabb információkat, netán videó-anyagot is. Bízom a továbbjutásban, óriási siker lenne számunkra a négyes döntő.
Hasonlóképpen bizakodó a Kábel SE elnöke, László Sándor is.
-         Előzetesen az MKB Veszprém vagy a Kalocsa együttesét fogadtam volna el, tehát bejött a várakozásom – fejtegetett a klubvezető. – Bízom benne, hogy a fiúk kellőképpen felszívják magukat erre az ütközetre, és győzedelmesen zárjuk a kalocsai kirándulást. Ahogy hallottam, szurkolóink körében hatalmas az érdeklődés a negyeddöntő iránt, így minden valószínűség szerint egy autóbuszt rendelünk majd, hogy minél többen a helyszínen szoríthassanak a kedvenceknek.
Demus Dániel szakosztályvezető tájékoztatása szerint még nem egyeztek meg az ellenfél vezetőivel a mérkőzés időpontjában, de a Magyar Kézilabda Szövetségből származó információk alapján március hatodikáig kell megrendezni az összecsapást.
Január 8-ig mindenképpen kiderül mikor lesz tehát ez a balassagyarmati kézilabda szempontjából sporttörténelmi találkozó, ami után akár valóban örömtüzek gyúlhatnak az Ipoly partján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése