2013. november 8., péntek

Keleti kézis végeken – A nyolcadik forduló elé



Az elmúlt héten pihentek a másodosztály játékosai – bár igazából nem értem, mi a ráció abban, ha az NB I-ben szünet van (válogatott meccs), akkor minek kell az alacsonyabb osztályokban is „lyukas hét végét” tartani. Kivételt csak az Eger és a Törökszentmiklós jelentett, akik felettébb okosan döntve, előrehozták a bajnoki meccsüket, igaz, e miatt az alföldi legénység bosszankodhatott, hiszen húszgólos vereségbe szaladt bele (36-16). Lássuk a mostani párosítást:

Balmazújváros – Hajdúnánás

Csak nevében „szomszédvárak rangadója”, mert míg hazai oldalon kőből van a kerítés is, addig a vendégeknél csak palánkok állnak. De félre a tréfával, egyértelmű házigazda sikert jósol ez a péntek esti találkozó. Tipp 1 (40-22).

Békés – Mizse KC

A vendéglátó együttesnek, mint falat kenyér kell a győzelem, hiszen az Ózd elleni fiaskót mihamarabb illik kijavítani. Erre kiváló alkalom kínálkozik a lajosmizseiek ellenében, és Gávai Ferenc alakulata, ha nagy nehezen is, de begyűjti a két pontot. Tipp: 1 (29-25).

Eger – FTC

Itt is aligha borul a papírforma. Ráadásul most már – láthatóan – az egri gárda nem „lazsálja” el a végjátékot, és képesek a fiúk hatvan percig végig koncentrálni – a nagy előny birtokában is. A Fradi-legények azért az első félidőben megnehezítik vetélytársuk dolgát, ám aztán… Tipp: 1 (38-21).

Gödöllő – Pick Szeged II.

Ha a szegedieknél mindenki rendelkezésre áll, és meghallgatják a játékosok Velky mester tanácsait, sikert érhetnek el idegenben. Kátai Zsolt és társai ugyan egyre jobb formába lendülnek, de a lendületes délvidékiek ellenszerét ezúttal nem találják meg. Tipp: 2 (22-28).

Ózd – Kecskemét

Felettébb valószínű, hogy az Ózd az ősz hátralévő részében hozza majd a hazai meccseit. A békési bravúr biztosan hatalmas energiákat szabadított fel Barta Dánieléknél, és bár a Kecskemét nehéztüzérei ezúttal is jól céloznak, arra nem lesznek képesek, hogy a csatát is győzelemmel zárják. Tipp: 1 (34-32).

Törökszentmiklós – PLER II.

Megviselte ugyan az egri kiadós kudarc Kis Gergely tanítványait, viszont hazai pályán roppant erősek. Ezt mutatták eddig az egész szezon során, és lelkes közönségüket ismerve, ezúttal is űzik-hajszolják majd őket. A PLER fiataljai csak ideig-óráig állják a rohamokat. Tipp: 1 (27-21).

Nyíregyháza – Balassagyarmat

A Törökszentmiklós veresége megnyitotta az utat a közvetlen üldözőknek a bajnoki dobogó harmadik fokára. E sorba tartozik a nyírségi gárda is, tele rutinos kézilabdázóval. A balassagyarmatiak megszorongatták a balmazújvárosi oroszlán bajszát, és most, ott fenn, az északkeleti fellegvárban is erre törnek. Érzésem szerint felülmúlják majd eddigi góltermésüket, de a házigazdák néhány találattal többször céloznak pontosabban. Tipp: 1 (34-30).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése