2013. november 12., kedd

Hajrában tette szorossá a meccset a Kábel



Nyír-Flop Holding Nyíregyháza – Balassagyarmati Kábel SE 27-25 (14-13)
Nyíregyháza, 150 néző, v.: Kolarovszki, Szabó I.
Nyíregyháza: Boczák – NAGY 6/3, Tarnavölgyi 1, Braun 1, Kaplonyi 3, SZŰCS 6, Juhász 3. Cs.: Tamási, GADNAI (kapusok), Dobos 1, VARGA L. 5/1, Bécsi J. 1, Szőllősi, Erdős. Szakmai igazgató: Varga Zsolt.
Kábel SE: SÍRÓ – Bécsi M. 1, SZÉLES 6, Kottán, PIROSKA 2, VARGA J. 10, SZABÓ A. 1. Csere: VARGA Á. (kapus), BÁN 4/2, Szulcsán 1, Tihanyi, Petrovszki, Puruczki. Edző: Kedves László.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2. Kiállítások: 10, ill. 16 perc.
Az eredmény alakulása: 8. perc: 3-1, 15. perc: 5-7, 19. perc: 8-7, 28. perc: 13-12, 33. perc: 17-13, 40. perc: 21-17, 50. perc: 25-20, 55. perc: 26-24.

Tartalékos csapattal érkezett a Nyírségbe a Kábel SE, mivel a mérkőzéssel egy időben rendezték a Vác – Balatonfüred NB I-es találkozót, így a Duna-parti különítményből csak Szulcsán állt Kedves László rendelkezésére. Ráadásul a bordasérüléssel bajlódó Kajdy sem vállalta a játékot.
Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott. A hazaiak jutottak előbb előnyhöz, majd Varga János vezérletével fordított a Balassagyarmat. Az előny azonban csak rövid ideig tartott, mert Kaplonyi és Szűcs góljaival ismét a Nyíregyháza vezetett, bár az Ipoly-partiak jó védekezésének és remek kapusteljesítményének köszönhetően jobban nem húztak el.
A második félidő elején mintha az öltözőben feledkeztek volna a vendégek, mert Szűcs három találatára nem érkezett válasz a részükről. A Kábel SE szívósan próbálkozott ezután a felzárkózással, ám eleinte elpártolt mellőlük a szerencse és egy kettős emberelőnyt sem tudtak gólra váltani. De ugyanígy jártak a házigazdák is.
A hajrába érve már 25-20-ra vezetett az észak-alföldi társaság, de talán el is hitték már, hogy zsebben a két pont. A nógrádi legénység azonban egészen másként gondolta. Egy időkérést követően megint jobban koncentráltak a támadásban, Széles és Varga János irányításával, valamint Bán értékesített büntetőjét követően 26-24-re felzárkóztak. Érett a meglepetés, de végül elmaradt. Az utolsó percekben egy hétméteres is kimaradt, így nem sikerült még közelebb férkőzniük a szabolcsiakhoz.
Varga Zsolt: Az eredményt látva biztosan nyertünk, de a játék képe alapján korántsem tűnt így.
Kedves László: Foghíjas csapatunknak esélye volt akár a pontszerzésre is. Ha legalább még egy minőségi cserénk van, ez biztosan sikerül. Újabb előremutató jeleket tapasztaltam a játékunkban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése