2013. november 25., hétfő

Csak felzárkózásra futotta a Kábel SE erejéből



CLAAS-Törökszentmiklósi KE - Balassagyarmati Kábel SE 26-20 (14-8)
Törökszentmiklós 250 néző, vezette: Bócz, Wiedemann.
TKE: MÉSZÁROS P. – Boda 3/1, HORVÁTH 5, NAGY 1, SZŐLLŐSI 1, Takács 4, László 2. Csere: Erdélyi (kapus), Losonc, MILICSEVICS 4, Csató 3, Gelley, Nyeső 1/1, Bendó 2. Edző: Kis Gergely.
Kábel SE: Varga Á. - Szulcsán, Széles 1, Székely 6/2, PIROSKA 2, VARGA J. 8, Szabó A. 1. Csere: Síró (kapus), Dóczi, Kajdy, Bán 1/1, Kottán, Bécsi, György 1, Tihanyi. Edző: Kedves László.
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3. Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 2-2, 11. perc: 4-5, 17. perc: 7-6, 23. perc: 12-6, 35. perc: 17-9, 43. perc: 18-14, 51. perc: 21-14, 57. perc: 24-20.

A mérkőzés elején sokáig jól tartotta magát a balassagyarmati csapat. Varga János az első öt találatból egymaga négyet jegyzett, és egy időben a vezetést is megkaparintották a vendégek. Ám az egykori társai ellen kellőképpen motiváltan játszó Horváth Szilárd vezényletével nem csupán fordítottak a házigazdák, hanem a szünetig jelentősebb előnyhöz jutottak. Igaz, az Ipoly-partiak védekezéséből kiesett a menet közben megsérülő Széles, aki visszatért ugyan a pályára, de már közel sem egyenrangú harcosként.
Szünet után még tovább „emelte” a különbséget a korábbi hetek kudarcait most igencsak kijavítani törekvő Törökszentmiklós, ám miután már 17-9-re vezettek, kissé kiengedni látszottak. Ezt használta ki a Kábel, és Piroskáék szívósan zárkóztak. Négy gólra meg is közelítették ellenfelüket, de ekkor kimaradt egy hétméteres, illetve több hiba szintén becsúszott a játékukba. A házigazdák újból magabiztosabbá tették a „fórt”, és bár akadt még egy fellángolása a nógrádi gárdának, ez ismét csak rövid életű lett.
Kis Gergely: Nem játszottunk tökéletesen, de most elsősorban az volt a fontos, hogy kikerüljünk a hullámvölgyből. Úgy gondolom, egy percig sem volt veszélyben a sikerünk. Lélekemelő győzelmet arattunk.
Kedves László: Megérdemelten nyert a Törökszentmiklós, mert sok hibát vétettünk. Az első félidőben az átlövők, a másodikban a beállós elleni védekezést nem sikerült megoldani. Nagyon akartunk, de nyögés lett a vége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése