2013. november 15., péntek

Elbontott "Cirmoskaréj"



Igencsak elhanyagolt állapotba került Balassagyarmat régi kedvelt rendezvénypontja a Palóc ligetben található szabadtéri színpad és környéke. A napokban megkezdődött a terület megújítása.
Aki a nyáron, vagy ősz eleje során a Palóc ligetben járt, rendkívül elszomorító körülményeket talált a szabadtéri színpad környékén. Az egykori térelválasztó cölöpsor közötti réseken minden nehézség nélkül bemehetett oda boldog és boldogtalan, ráadásul nagyon nagy piszokkal találkozott. Széttört üvegek darabjai, összegyűrt sörözdobozok hevertek szerteszét, és volt, aki patkányt is látott. A színpad nagykapuján bekukucskálva sem éppen lenyűgöző látvány fogadta az embert.
Az önkormányzat már tavaly ősszel komolyan foglalkozott a színpad környékének megújításával. Egy összevont turisztikai pályázatba „illesztették be” ezt a területet, a Városi Képtár korszerűsítése mellett. Ám végül a pályázat első körben nem nyert, pontosabban a városvezetés tájékoztatása szerint „tartaléklistára” helyezték.
Ám az életveszély elhárítása már végképp elkerülhetetlen lett. Így a közelmúltban megkezdődött a környezet rendbetétele, amiben részt vesz a Börtön és Fegyház, valamint a Polgárok Balassagyarmatért Alapítvány is. A „Cirmoskaréj” névre keresztelt, de mára teljesen tönkrement előteret teljesen elbontják, és helyreállítják a kerítést, valamint megjavítják az ülőhelyeket. A tervek szerint annyira felújítják a szabadtéri színpadot, hogy 2014-ben ismét itt, ezen a helyen rendezhessék meg a Palóc Búcsú legfőbb eseményeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése