2013. november 17., vasárnap

Izzadva hozta a kötelezőt a Kábel SE



Balassagyarmati Kábel SE – Gödöllői KC 26-20 (12-8)
Balassagyarmat, 200 néző, vezette: Búza, Pinizsi.
Kábel: VARGA Á. – Szulcsán, SZÉKELY 6/3, Dóczi, SZÉLES 1, PIROSKA 3, SZABÓ A. 4. Csere: Síró (kapus), VARGA J. 6, Kottán 1, Bán 2/1, Tihanyi, Bécsi 2, Kajdy, György 1. Edző: Kedves László.
Gödöllő: TÓTH – Kocsis 1, DOMOKOS 6, Eőry 1, Stranigg, Kátai 2, Bagó. Csere: Nemes (kapus),Markó, GYŐRFI 5, Széles B. 1, Soós 4/3, Schmidt. Edző: Bartos Gábor.
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/3. Kiállítások: 10 perc (+2 kizárás: Széles Z. a harmadik 2 perces büntetés után, György: sportszerűtlen magatartásért), illetve 8 perc.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 0-2, 13. perc: 5-2, 21. perc: 10-5, 34. perc: 13-10, 45. perc: 19-13, 54. perc: 21-18.

Kapkodva kezdte a Kábel a bajnokság két, eddig még nyeretlen csapatának összecsapását. Sorra kimaradtak a helyzetek, miközben Eőry és Kátai találataival a vendégek előnyhöz jutottak. Hamarosan azonban helyreállt a világ rendje. Feljavult a házigazdák védekezése, Varga Ádám remekelt a kapuban, és a gyors ellenakciók révén fordítottak a gyarmatiak. Varga János és Szabó András emberelőnyből lőtt gólt, Bán Dávid értékesített büntetője után már 5-2 állt az eredményjelzőn – a gödöllői edző kényszerűségből időt is kért. Sok jóval azonban nem kecsegtettek a tanácsok, mert a legeredményesebb játékosuk, Kátai szinte mindenhova tüzelt, csak a kapura nem, viszont Széles Zoltán és Varga átlövése utat talált a hálóba. Öt gólnál többre azonban nem sikerült a különbséget növelni. A Pest megyeieknél egyedül a beállós, Győrfi tudott hasznosan „mozgolódni” az Ipoly-partiak védőfalában.
A második félidő elején megint Varga vitte a hátán a kábeleseket, a bejátszásokból pedig Piroska fordult le ügyesen az őrzőiről. Ám támadásban több hibát is vétettek Kottánék, így nem tudták még biztosabbá tenni a vezetésüket, ráadásul előbb Bán, majd Tihanyi is büntetőt rontott.
A hajrába érve Székely vette át hazai részről a kezdeményező szerepet, és a hétmétereseket is higgadtan lőtte. Ekkoriban az amúgy sportszerű mérkőzésen hol az egyik, hol a másik társaságból küldött ki két percre embereket a két játékvezető, Széles a harmadik ilyen eset után már vehette is le a mezét. A legvégén az maradt a kérdés, vajon eléri-e a 20 gólt a gödöllői gárda, ez az utolsó percre fordulva Domokos jóvoltából teljesült is, ám György egy gyors lerohanás végén nem engedte, hogy a vendégeké legyen a slusszpoén. Igaz, a gólját követően összeszólalkozott Tóth kapussal, és a kakaskodásból ő jött ki rosszul, mivel azonnali piros lapot kapott.
Összességében beigazolódott a papírforma, azaz hozta a kötelező győzelmet a balassagyarmati együttes, noha valóban komolyan meg kellett izzadniuk a fiúknak, hogy immár egy nagy kő, a nyeretlenségi sorozat megszakadásával, legördülhessen a szívekről.
Kedves László: Nem forgott veszélyben a sikerünk, bár a védekezésünknél sokszor túl nagy teret kapott a beállós. Komoly megkönnyebbülést okoz, hogy már van nyertes meccsünk, remélem, az ősz hátralévő részében még inkább előbbre lépünk.
Bartos Gábor: Mindkét csapat nagyon akart, a kevesebbet hibázó nyert.
Hegedűs Henrik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése