2013. december 16., hétfő

Szezonzáró győzelem – Síró-parádéval



Balassagyarmati Kábel SE – Kecskeméti TE-Altoterra 29-22 (12-12)
Balassagyarmat, 120 néző, vezette: Ágnecz, Sipos.
Kábel SE: SÍRÓ – BÉCSI 6, SZÉLES 3, Kajdy, Dóczi, Varga J. 5, Szabó 2. Csere: Varga Á. (kapus), KOTTÁN 3, Piroska 2, SZÉKELY 4, Tihanyi 1, Bán 3/3, Szulcsán. Edző: Kedves László.
KTE: Fehér – MISS 5/2, BENKE 8, Talmácsi, Petrik Varga 2, Lókodi 4/1, Erdős 1. Csere: Lakos (kapus), Csőke 2, Horváth, Stock, Ledacs-Kis. Edző: Kopornyik Zsolt.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3. Kiállítások: 12 perc (+1 kizárás: Széles a harmadik 2 perces büntetés után), ill. 8 perc.
Az eredmény alakulása: 7 perc: 4-2, 14. perc: 6-6, 22. perc: 11-8, 38. perc: 16-15, 49. perc: 22-17, 56. perc: 26-20.

Talán a főtéravató programjai, vagy a vasárnap délutáni időpont miatt, de a szokásosnál meglehetősen kevesebben szorítottak az NB I/B utolsó fordulójában a balassagyarmatiaknak.
Nagy lendülettel, ugyanakkor támadásban sok hibával kezdett mindkét csapat. Bécsi lerohanásból szerzett vezetést, majd egy korai kiállítást kihasználva Kottán átlövésből növelte az előnyt. A vendégek részéről csak a villámléptű ex-ceglédi Benke válaszolt a hazaiak kísérleteire, a többiek, így az egész Keleti csoport gólkirálya, Lókodi csak töltött, de nem célzott: bombái rendszeresen a gyarmati védők sáncán landoltak, illetve a remek formába lendült Síró kapus hatástalanította azokat. A kábelesek azonban nem tudtak tartósabb előnyhöz jutni: a támadásban rossz átadások, eladott labdák miatt bosszankodott a közönség. A KTE gyorsan ki is egyenlített, ám az előnyt egy percig sem tudta megszerezni. Varga János emberhátrányból talált be, Bécsi ismét lerohanásból szerezett gólt, így hamar visszaállt a két-háromgólos különbség. A hajrában azonban gyors egymásutánban kétszer is eredményes volt a vendég együttes, ráadásul a legutolsó másodpercben Benke egyenlíteni tudott.
 Fordulás után sokáig maradt a szoros eredmény. Síró továbbra is parádézott a gyarmati kapuban, a társak azonban támadásban még mindig sokszor vétettek. A fordulópontot talán Miss kihagyott hétméterese jelentette (amit a csereként beállt Varga Ádám védett), mert ettől kezdve, 16-15 után fokozatos húztak el az Ipoly-partiak. Székely és Varga J. ismét létszámhátrányban „villant”, a másik oldalon Lókodi teljes csődöt mondott, és még az időkérés „fegyvere” sem segített a kecskemétieken. Az utolsó tíz percben már lényegében minden lövési próbálkozás utat talált az ellenfél hálójába, Bán belőtte a büntetőket, Piroska indult, Kottán és Székely átlőtt és egyre nőtt az előny. A legvégén pedig Bécsi két góljával gondoskodott arról, hogy ezen az estén ő legyen csapata legeredményesebb játékosa.


Összességében a második félidőben nyújtott pontosabb játékával a Kábel SE megérdemelten tartotta otthon közvetlen riválisával szemben a két pontot, ezzel együtt pedig sikerült elkerülni a kiesőhelyről.
Kedves László: Bár támadásban eleinte sok technikai hibát vétettünk a védekezésünk remekül működött és kiváló kapusteljesítmény társult hozzá. A második félidőben aztán magabiztosabbá váltunk. Örülök, hogy győzelemmel zártuk az őszi idényt.
Kopornyik Zsolt: Az első félidőben egyenrangú ellenfelek voltunk. A másodikban viszont fejetlenül támadtunk, mindenki maga akarta megoldani a helyzeteket. Az utolsó öt percben saját magunkat vertük meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése