2013. december 9., hétfő

Hiába kockáztattak a végjátékban a gyarmatiak



Békési FKC – Balassagyarmati Kábel SE 30-23 (11-9)
Békés, 150 néző, v.: Szécsi, Szőke.
Békés: Domokos – Ambrus 4/3, KÓSA 4, Kovács A. 3, MOLNÁR S. 5, POLGÁR 5, Kardos 1. Csere: Ardeleán (kapus), Szilágyi 1, GAZSÓ 5, Kopcsák 2, Lehoczki. Edző: Gávai Ferenc.
Kábel SE: SÍRÓ – Bécsi 1, Tihanyi, Széles 1, Dóczi 1, VARGA J. 6, Szabó A. 2. Csere: Varga Á. (kapus), Kottán, PIROSKA 5, Székely 3, György 1, Bán 3/3, Kajdy, Szulcsán. Edző: Kedves László.
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/3. Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 7. perc: 3-1, 21. perc: 7-8, 27. perc: 10-8, 36. perc: 13-12, 50. perc: 20-18, 55. perc: 25-21.

Bár két hazai találattal indult a viharsarki mérkőzés, a Kábel SE egyáltalán nem küzdött megilletődötten. Sőt, a zavaró védekezés ellenszerét nem is igen lelték meg a békésiek. A vendégeknél Piroska és Varga János termelte a gólokat, míg a házigazdáknál Molnár volt főként eredményes. A félidő közepén Síró gyors egymásutánban kétszer is büntetőt hárított, ám néhány játékvezetői tévedés megfosztotta Kedves László tanítványait attól, hogy a döntetlennél többre fussa az erőből. Egyetlen egyszer vették át a gyarmatiak a vezetést, amikor Bán értékesített büntetőjét követően 7-8 állt az eredményjelzőn. A játékrész hajrára azonban megint a békésieké lett, akik kétgólos előnnyel térhettek pihenőre.
Szünet után folytatódott a fej-fej melletti küzdelem – ismét csak sok-sok sípmesteri hibával. Mindkét kispad igen erősen „zsörtölődött” egyes ítéleteken. A pályán eközben komoly csata dúlt az erőfölény kivívásáért. Molnár mellé a hazaiaknál Polgár, Ambrus és Gazsó is szorgosan feliratkozott a találatot jegyző játékosok közé, míg a Kábel SE-ben Székely talált magára ebben az időszakban. Sokáig nem is dőlt el a két pont sorsa. Az utolsó tíz percre fordulva, a szoros meccset és az esetleges győzelem lehetőségét meglátva a nógrádi legénység kockáztatott. Egész pályás emberfogással védekeztek, de ez a taktikai húzás nem vált be. A békésiek megiramodtak, és bebiztosították sikerüket.
Összességében a vendégek komoly összpontosítással, nagy harci kedvvel küzdöttek, amiért dicséret illeti őket, de ezúttal sem sikerült nekik pontjaik számát gyarapítani.
Gávai Ferenc: Örülök a győzelemnek, tudtuk, hogy nehéz lesz, főleg a fáradtság miatt. A meccset elsősorban a szívünkkel nyertük meg.
Kedves László: Csapatunk mindent megtett azért, hogy nyertesen hagyja el a pályát. Sajnos, ez a játékvezetők miatt sem sikerülhetett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése