2013. július 20., szombat

Erős ellenfelek a Kábel SE csoportjában



A Magyar Kézilabda Szövetségben nemrégiben elkészítették az NB I/B elkövetkező szezonjának csoportbeosztását és sorsolását. A tavalyihoz képest mindenképpen nehezebb idény vár a Balassagyarmati Kábel SE együttesére.
 A 2012/13-as évadban a Keleti csoportban csak tizenkét együttes vitézkedett, idén viszont tizennégyre bővült a létszám. Ráadásul az „újoncok” között nagynevű alakulatok is találhatóak. Így például két első osztályú klub, a Pick Szeged és a PLER-Budapest is nevezte második csapatát az NB I/B küzdelmeire, nem beszélve a korábban szintén élvonalbeli Kecskemét teljesen újjáalakult gárdájáról. Ugyancsak keletre kerültek a zöld-fehérek, azaz a fővárosi FTC legénysége, míg a tavalyi csoportból csupán a feljutott Mezőkövesd és a kiesett Hajdúböszörmény távozott, azaz a nagy ellenfelek, a megerősödött, és egyértelműen bajnoki címre hajtó Eger, a masszív Nyíregyháza, a lényegében debreceni „utódcsapatnak” beillő Balmazújváros, a kőkemény Törökszentmiklós és a szomszédvár Ózd mind-mind az Ipoly-partiak riválisa lesz.
A Kábel SE első bajnoki mérkőzését a szeptember 14-15-i hét végén a PLER-Budapest II. otthonában játssza, majd egy héttel később a Pick Szeged II. együttesét fogadja. Az őszi szezon utolsó összecsapása december 14-én szintén hazai környezetben lesz, amikor a kecskemétiek látogatnak a Városi Sportcsarnokba.
A balassagyarmati társaság a felkészülését augusztus 5-én kezdi, némiképp átalakult játékosállománnyal, de erről az egyesület vezetői később nyilatkoznak.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése