2013. augusztus 14., szerda

Savón újra Balassagyarmaton




Javában alapoz már a Kábel SE férfi kézilabda csapata a másodosztályú bajnokság szeptemberi nyitányára. Kedves László vezetőedző játékoskeretében több változás is történt a nyáron.
 A legfontosabb, hogy a korábban Balassagyarmaton igazi közönség-kedvenccé vált, és a 2011/12-es szezonban a Keleti csoport gólkirályi címét elhódító negyvennégy esztendős egykori kubai válogatott klasszis, José Savón visszatér az Ipoly-partjára. Ő legutóbb Cegléden kézilabdázott az NB I-ben, de többször jelezte, nagyon megszerette a Kábel SE-t, a szurkolókat, a közeget, így ha hívják, hát visszajön. És hívták.
Rajta kívül a Vácról kettős igazolással érkező Székely Kristóf szintén komoly erősítésnek számít. A huszonegy esztendős irányító tavaly a Duna-parti együttes juniorjának volt a vezéregyénisége, most pedig a felnőttben bizonyíthat, ami nem lesz épp „leányálom”, mert az Egerbe távozott Szabó Tamást kell pótolnia. Hozzá hasonlóképpen a szervezésben „jártas” az NB II-es Solymártól igazolt Kottán Péter Dániel is. A huszonnégy éves játékos Németországban, Magdeburgban nevelkedett, és átlövőként is bevethető. A Gyarmaton „hiányposztnak” tekinthető jobbszélsői feladatra szánja a szakvezetés az egyelőre próbajátékon lévő Pintér Zoltánt. A gyöngyösi fiatalember huszonhárom éves, legutóbb négy mérkőzés erejéig a csoport-rivális Hajdúnánást erősítette, azelőtt pedig a mátraaljai gárda második csapatában lőtte a gólokat. Az ő sorsa augusztus 31-ig eldől.
A távozók sorában van még a jobbátlövő Horváth Szilárd, aki a törökszentmiklósiakat választotta, míg Kovács Gábor Pécsen folytatja, Kertész Gábor pedig felhagyott az aktív játékkal, de az utánpótlásban továbbra is vállal edzői szerepkört.
Demus Dániel technikai igazgató tájékoztatása szerint a közelgő hosszú hét végén négynapos, bentlakásos edzőtáborozásra vonul a társaság, de előtte még, pénteken este fél héttől egy svájci másodosztályú legénységet fogadnak a Városi Sportcsarnokban. A közeljövőben egy törökszentmiklósi torna is szerepel a programban, szeptember 12-én pedig a Csömör elleni Magyar Kupa-találkozóval hangolnak a szeptember 15-i bajnoki rajtra, amikor a PLER Budapest II. lesz az ellenfél idegenben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése