2013. április 25., csütörtök

Ruinvomit Saga – Vidéki „futballada” (1.)



Közép-Skócia meseszép, dombokkal körülölelt vidékén terül el Ruinvomit városa. Egykoron sok mindenről volt híres a település, a McGregorok egyik őse itt vívta emlékezetes csatáját az angol betolakodók ellen, az újabb időkben pedig komoly porcelánipar települt ide, megélhetést nyújtva sok-sok környékbelinek, de aztán ennek az iparágnak a napja is leáldozott.
De a városka aranylábúi, reményteljes labdarúgói is szép, ünnepi napokat okoztak a szurkolóknak. Éppen harminc esztendeje, mikor a brit birodalmi Liga kupa döntőjébe jutott a társaság – ez a nagy FA kupa „kisöccse”, amit alacsonyabb osztályú gárdák számára írnak ki -, és a hírneves Wembley stadionban meg is nyerte a trófeát a kis vidéki, megyei együttes.
Azóta persze sok víz lefolyt a Ruin-patakon, miként a futballisták is megjárták azóta – főként - a poklokat. Momentán lezuhantak majdnem a legalacsonyabb osztályba, az ötödik vonalban „ügyetlenkedtek”. A derék ruinvomitiak között azért akadt nem egy jószándékú férfiú, aki a nehéz helyzetben is végsőkig kitartott a csapat mellett. Egyikük volt Mr. Beering, aki szinte minden csinált, amolyan magyar Minarik Ede módjára, még a csapat szereléseit is ő mosta, intézte az utazásokat, tárgyalt a különféle vállalkozókkal, fűzte a farmereket, hogy adjanak pár fontot a kasszába, meg persze a szövetséggel is ő tartotta a kapcsolatot.
Mr. Smith, az egyik ellenlábasa mindezt igencsak irigykedő szemmel nézte. Ő mindenhol azzal büszkélkedett, neki ilyen és ilyen edzői végzettsége van, hogy ő már „kokettált” Sir Alex Fergusonnal is, Kevin Keegan kebelbeli jóbarátja, és bizony ő jobban ért a futballhoz, mint Mr. Beering. És várta azt a pillanatot, amikor elérkezhet az ő ideje.
Nemrégiben új szelek kezdtek fújni Ruinvomit kopottas gyepű pályája felett. Egy tehetős londoni bróker úgy gondolta, érez némi fantáziát eme derék skót alakulatban, és bár addig csak nőkkel foglalkozott – állítólag sok területen -, meg jobbára a teremben lévő futball-változatnak hódolt, megérezte a lehetőséget. Elkezdődtek a tárgyalások, hogy ha ő beszáll a Ruinvomit-focibizniszbe, akkor bizony kinyílik a bőségszaru. Lett is belőle komoly érdeklődés a kisvárosban. Idén év elején össze is ült a Vén Focisták Tanácsa, amely aztán bizalmat szavazott Petersfrog úrnak – mert, hogy így hívják az illetőt. Ő lett az elnök, jött is pár vérmes aranylábú a brit fővárosból, egyikük talán az Arsenal vagy a Tottenham tartalékjait is megjárta. Beszéltek néhány, Aberdeen-ben, magasabb osztályban labdát rúgó helybéli sráccal is, akik szívesen hazatértek a hívó szóra Ruinvomit-ba. Lett tehát reményteljes társaság, és a tavaszi szezonra már az lett a cél, hogy a lehető legrövidebb időn belül a negyedosztályba jussanak fel.
(folyt köv.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése