2010. szeptember 22., szerda

Körforgalomnak alapkő?

A napokban nagy csinnadrattával letették az alapkövét a balassagyarmati Május 1.-Szügyi-Nyírjesi út csomópontjában létesítendő körforgalomnak. Az eseményen kinn volt a város polgármestere, alpolgármestere, és természetesen magát az alapkövet lehelyező prominens személy, Fónagy János korábbi miniszter, mostani államtitkár is.
Az ember arra gondol, hogy ekkora felhajtást egy-egy nagy épület, gyáregység, egyéb "monstrum" felépítése előtt szoktak tartani, vajon egy körforgalom beleillik-e a sorba? Én azt mondoM, nem igazán. A Kiss Árpád Általános Iskola új tornatermével kapcsolatosan az ilyen alapkőletevő-ünnepség teljesen ésszerű és normális, miként ilyenkor ugyebár azt is megünneplik, mikor elérik az építmény legmagasabb pontját. No de egy körforgalomnak minek ilyen?
Hosszú töprengés közben beindul a józan paraszti ész, és végül lesett a tantusz. Hát persze, október harmadikán választ az ország és az effajta csinnadrattának most helye van, kampányfogás, mifene... Hát ezért volt kinn a polgármester, az alpolgármester, meg Fónagy úr is.
És biztos vagyok benne, novemberben, az átadáson szintén lesz minden, mi szem-szájnak ingere...
H.H.

1 megjegyzés:

  1. Jaj Henrik olyan rosszindulatú vagy!! Miért gondolod hogy ez kampányfogás volt? Lehet csak ennyire szeretik a város és megtisztelik azzal hogy egy körforgalom alapkövet is így megünnepelnek. :)

    VálaszTörlés